TBF U VIROVITICI

Na novom albumu društvom se bavimo u tragovima

14.09.2010 u 11:29

Bionic
Reading

U ponedjeljak su odlično raspoloženi TBF-ovci oduševili dupkom puno virovitičko kazalište

Virovitička publika jedva je dočekala nastup splitskog TBF-a u ponedjeljak, što je pokazala ranim okupljanjem, i više od sat vremena prije početka, ispred gradskog kazališta u koje se koncert preselio zbog očekivane kiše.

Da TBF, kako u Hrvatskoj, tako i u Virovitičko-podravskoj županiji, ima već polako kultni status, naročito među mladima, pokazao je i sinoćnji odnos simpatičnih glazbenika i publike. Naime, od samoga početka koncerta publika je pozdravljala svaki njihov mig, zdušno pjevala sve njihove pjesme, oduševljeno reagirala na baršunast glas glavnog vokala Mladena Badovinca i savršen petominutni performans bubnjara Janka Novoselića. Naročito su pozdravljeni Smak svita i Fantastična

'Koncert je bio odličan. Imali smo izvrsno raspoloženu publiku koja je ispunila čitav prostor. I mi smo bili raspoloženi, tako da je koncert čista petica', rekao je  prvi čovjek TBF-a Mladen Badovinac. Komentirajući novi album koji je u pripremi, kazao je da se na njemu na probleme i pojave društva, kao što su politika i korupcija, osvrće 'samo u tragovima'. Smatra da su te teme dovoljno obrađene u nekim njihovim prošlim pjesmama, a kako se stvari manje-više ne mijenjaju, nema potrebe govoriti o njima na isti način.

TBF je nastao u Splitu 1990. godine, otkada u svojim pjesmama opisuje probleme našeg društva: narkomaniju, političku korumpiranost i materijalizmom zaluđeno stanje ljudskog uma. Prema nekakvom žanru, The Beat Fleet je rap/rock grupa koja, po riječima kritičara, nikad nije željela pripadati samo jednoj kategoriji. Tomu se protivila smatrajući da glazbu nije potrebno etiketirati.

Bend je dosad osvojio brojne nagrade - od Crnog mačka (2000), Zlatne koogle (2003, 2004, 2008) i Porina (2005, 2008) do Indeksa za najbolji hip hop album (2008).