ZIMZELENI FILMSKI KLUB

MSU umirovljenicima pojeftinio ulaznice za filmove i izložbe

06.07.2011 u 11:56

Bionic
Reading

Jednom na mjesec Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu nudi umirovljenicima povoljniju cijenu ulaznice za filmsku projekciju i posjet izložbi Ivana Kožarića

Za deset kuna tako će posjetitelji moći pogledati odličan film po izboru Zlatka Vidačkovića i posjetiti izložbu Ivana Kožarića 'Preko crte'.

'Za sve one koji još pamte odlazak u kino kao tihu svečanost sedme umjetnosti, pokrenut je Zimzeleni filmski klub. U ugodnom prostoru i društvu, bez bučnih najava i reklama, prikazujemo jednom mjesečno stare i nove filmove, neupitne kvalitete. Program se održava jednom mjesečno i namijenjen je ponajprije umirovljenicima i osobama treće dobi koji imaju povlaštenu cijenu ulaznice od samo 10 kuna, a uključuje i posjet aktualnoj izložbi u MSU', najavili su iz MSU-a.

Ovog četvrtka, u izboru Zlatka Vidačkovića, filmskog kritičara i voditelja kina Metropolis, bit će prikazan film 'Bez greške' iz 2008. u režiji Michaela Redforda. To je jedno od rafiniranih filmskih ostvarenja kakvo doista treba gledati na velikom ekranu i s pravim ozvučenjem. U središtu priče su čistač Hobbs (Michael Caine) iz tvrtke London Diamond Corporation koji se, da bi došao do željenih dragulja, udružuje s ambicioznom i rezigniranom menadžericom Laurom (Demi Moore) kojoj je upravo promaklo zasluženo promaknuće. Engleski redatelj Michael Redford (najpoznatiji po filmu 'Il postino') uspio je stvoriti ozračje pametnih i elegantnih filmova iz sredine prošloga stoljeća, a pritom su očaravajući kostimi i scenografija. Michael Caine ostvario je sjajnu ulogu, a Demi Moore je odvažna u liku žene koja preživljava u mačističkoj korporaciji.

Radno vrijeme izložbenog prostora je do 18 sati te bi stoga razgled izložbe trebao ići prije same projekcije filma. Redovna cijena ulaznice za filmsku predstavu iznosi 25 kuna.