IZABELA MARTINOVIĆ

'Moji su uzori Meri Cetinić i Radojka Šverko'

10.07.2016 u 16:16

Bionic
Reading

Prošle godine Izabela Martinović vratila se na glazbenu scenu nastupivši na festivalu u Šibeniku. Od tada je prošlo godinu dana te se sinoć predstavila novom pjesmom. Glazbenu karijeru mlađa sestra pjevačice Danijele Martinović više neće zapuštati. Ima i novi bend s kojim je krenula na svirke, ali će ovog ljeta naći vremena i za odmor koji najradije provodi uz knjigu ili šetnjom uz more

'Splitski festival bio je i ostao legenda i naravno da mi je svaki put čast pjevati na Splitu. Pa u principu u glazbi sam i tu sam, a nisam se pretjerano medijski eksponirala jer sam se posvetila radu na novim pjesmama i svirci s bandom', rekla je Izabela i tako objasnila gdje je bila proteklih godinu dana.

Da bi bila jednako popularna i dirljiva danas i za deset godina, najvažnije je, kaže, da je pjesma iskrena.
'Ne smije biti kopirana i svakako mora imati priču koja kroz glazbu može dirnuti u dušu', tvrdi.

Nakon podosta godina, od odlaska iz grupe Stijene, Izabela opet ima svoj bend. 
'Ma super nam je, ponovo sam prodisala i sad sam opet ona stara Izabela. Naprosto nisam tip solista kao takvoga i rad s bendom je nešto predivno i posebno jer ništa ljepše od toga kad svi sudjelujemo i dajemo svoje energije. Repertoar je pop rock, također pjesme iz mog prijašnjeg opusa, a sviramo svugdje po okolici Splita, a nadam se uskoro i šire', kaže.

Kad je riječ o njezinom glazbenom ukusu, on je uvijek i isključivo pop rock.
'Tu se nekako nalazim i bitan mi je ritam, mora to sve štimati (smijeh). Na mojoj playlisti su Anastacia, Pink, grupa Toto, Pink Floyd zatim Laura Pausini i svakako Celine Dion. Kad god imam vremena i prilike, rado odem i pratim kolege i naravno uzore kao što su Meri Cetinić i Radojka Šverko na čijim sam koncertima bila i uživala', rekla je pjevačica.

Ljeto će provesti radno s bendom, a naći će vremena i za odmara u hladovini uz dobru knjigu.
'Najviše me vesele knjige u kojima mogu pronaći pokoji dobar savjet, a trenutno čitam M. Scotta Pecka', otkrila je. Osim čitanja knjiga, kad ne pjeva, voli pogledati dobar film i šetati se uz more.

Za njezin dobar izgled i mladolikost zaslužni su geni.
'I to s mamine strane, ali svakako pazim na prehranu i vježbam jogu bez koje ne mogu zamisliti život', ističe Izabela.


Za Izabelinu sinoćnju kreaciju zaslužna je Monika Sablić