HANA HULJIĆ

Moja nezaboravna avantura s Maksimom Mrvicom

21.12.2015 u 20:14

Bionic
Reading

Najmlađa članica glazbene obitelji Huljić, 24-godišnja Hana Huljić dugo će nositi u sjećanju uspomene s azijske turneje na kojoj je bila s pijanističkim virtuozom Maksimom Mrvicom, a s koje se ovih dana vraća u Hrvatsku. Samo za tportal javila se iz Kine te nam otkrila kako je podnijela naporan tempo putovanja te kako će provesti nadolazeće blagdane

Talentirana glazbenica svoj je pjevački debi imala prije šest godina na Maksimovom koncertu u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. S njime je nastupala i proteklog ljeta, a jedan od najuspješnijih hrvatskih glazbenika pozvao ju je ove godine i na svoju azijsku turneju koja je završila ovog vikenda. Hana je Maksimove koncerte začinila svojim kristalnim sopranom, a tamošnja publika ju je sjajno prihvatila.

'Trenutno smo u Šangaju, u kojem smo imali posljednji koncert na ovoj turneji. Iza nas je 19 koncerata tijekom kojih smo obišli cijelu Južnu Koreju i Kinu, od snježnog sjevera mongolskih gradova do toplog juga i mora. Naporan tempo putovanja bilo je lakše izdržati uz ugodan i veseo bend koji prati Maksima. Zanimljivo je vidjeti drukčiju kulturu, jesti azijske specijalitete, čuditi se prometu, pa čak i nositi zaštitnu masku na licu onih dana kada proglase opasnost od visoke razine zagađenosti u zraku. Trebalo se naviknuti i na stalne začuđene poglede Kineza dok prolazite kraj njih i indiskretno slikanje mobitelima jer mnogi prvi put vide nekoga tko nije Azijat. Koncerte smo započeli u Južnoj Koreji i proveli u njoj prvi tjedan, među visokim, modernim neboderima i neonskim natpisima, a prošetala sam se i pješčanom plažom', rekla nam je Hana.

Blagdane će ipak provesti u Hrvatskoj, sa svojim najmilijima. 'Kući se vraćam na Badnjak, puna lijepog iskustva koje sam stekla družeći se s odličnim muzičarima iz raznih dijelova svijeta i živeći u malo drukčijoj kulturi, sretna što sam imala priliku biti gost Maksimu na koncertima i doživjeti razdraganu publiku. Bit će se teško rastati od ovog benda, ali veseli me što ćemo se ponovo sastati 16. veljače, kada Maksim bude imao koncert u Lisinskom', otkrila je Hana.

Maksim with his vocalist Hana Huljic #maksim #maksimmrvica #chinatour #croatianrhapsody #hanahuljic

A photo posted by Maksim Mrvica Official (@maksimmrvicaofficial) on