EXIT, TREĆI DAN

Missy Elliott izvela američki show u Novom Sadu

11.07.2010 u 15:42

Bionic
Reading

Subotnja večer započela je razigranim koncertom Klaxonsa, a kulminirala je nastupom američke hip hop zvijezde Missy Elliott

Prvi po redu od izvođača na glavnoj pozornici bili su mlađahni dečki iz Velike Britanije Klaxonsi. Iako je koncert započeo tijekom dana, publike nije nedostajalo. Obožavatelje su počastili pjesmama s novog albuma, ali i starim hitovima. Zapaljena masa uživala je u gitarskim zvukovima sat vremena, a za bis su ostavili najveći hit 'It's Not Over Yet' te fanove doveli do ekstaze s 'Atalantis to Interzone' kao zadnjom pjesmom.

Poslastica večeri bio je norveški elektro duo Röyksopp koji je pripremio izvrstan nastup za ovogodišnji Exit. Koncert su otvorili s najvećim hitovima prvog i najpoznatijeg albuma 'Melody A. M.' praćenima impozantnim svjetlosnim nastupom. Obožavatelje su doveli do vrhunca izvedbom pjesme 'Tricky Tricky' s posljednjeg studijskog albuma iz 2009., koji u orginalu izvodi ekstravagantna Karin Dreijer, pjevačica grupe The Knife. Ekipa iz Röyksoppa potrudila se i oko scenskog nastupa, tako da su mijenjali maske za svaku drugu pjesmu. Poznati vokali Karin Dreijer i Robyn bili su izvedeni od strane norveške pjevačice koja je svojim teatralnim plesnim pokretima bila dominatna na sceni tijekom cijelog nastupa.

Glavna zvijezda večeri bila je američka hip hop zvijezda Missy Elliott, čiji je album 'Under Construction' magazin Rolling Stone uvrstio među 100 najboljih albuma prošlog desetljeća. Već prije same ponoći i početka nastupa ispred pozornice se nije se moglo prolaziti od vjernih obožavatelja koji su nestrpljivo čekali početak koncerta. Missy je nakon najave izašla na scenu i punih sat vremena zabavljla masu na tipičan američki način, konstantno održavajući interakciju s publikom. Tako se u jednom trenutku i spustila u prve redove i bacala tenisice s potpisom u publiku. Preko dvadeset tisuća ljudi plesalao je i pjevalo najveće hitove poput 'Work It' i 'Lose Control'.

U Dance Areni subotnja večer bila je obilježena poznatim DJ imenima, a najveća zvijezda bio je David Guetta koji je puna dva sata zabavljao prepunu Arenu. Na Fusion pozornici gosti večeri bili su australski bend Midnight Juggernauts, čija glazba se karterizira kao elektronički rock, a u Novi Sad došli su predstaviti zadnji album Crystal Axis iz 2010.

Za zadnji dan festivala ostavljena su najveća imena, a to su Faith No More i elektronski duo The Chemical Brothers