OD 19. DO 25. SRPNJA

Metaldays i ove godine okuplja najveća imena metal scene

14.07.2015 u 15:24

Bionic
Reading

Metaldays 2015, festival metala s najljepšom lokacijom, ove će godine od 19. do 25. srpnja u slovenskom Nacionalnom parku Sotočje u Tolminu okupiti neka od najvećih glazbenih imena ovoga žanra, između ostalih i Arch Enemy, Dream Theater, Hatebreed, Sepulturu, Fear Factory, Saxon, Behemoth, Black Label Society, Cannibal Corpse i Carcass

Zbog festivalske lokacije koja se nalazi u prekrasnom parku prirode Sotočje u slovenskom gradiću Tolminu, Metaldays je postao sinonim za festival s atmosferom pravog godišnjeg odmora te je u svojih jedanaest godina postao prava turistička atrakcija koja privlači posjetitelje iz svih dijelova Europe, pa i šire. Inače, 2012.  zabilježen je posjet od dvanaest tisuća posjetitelja po danu što Metaldays uvrštava, ne samo među najljepše već i najveće međunarodne festivale.

Metaldays se održava u Sotočju koje je dio Nacionalnog parka Julijske Alpe i nalazi se na ušću dviju planinskih rijeka Tolminke i Soče, na čijim se lijepim plažama događa dio festivalskog programa, pa tako gosti festivala i tijekom dana mogu uživati u kupanju, sunčanju, vožnjom kanuima i mnogim drugim aktivnostima. Ovaj prekrasan prirodni festivalski ambijent jednako će zadiviti i metalheadse, ali i prosječnu obitelji s djecom. Briga za okoliš i ekološka osviještenost prioritet su organizacijskog tima slovenskog festivala Metaldays. Upravo je zato festival postao službeni partner projekta 'Eko inicijativa' te tako ponosno učinio još jedan veliki korak u svojoj misiji ekofestivala.

Osim velikog prostora za kamp, Metaldays se može pohvaliti kvalitetnom i raznovrsnom ugostiteljskom ponudom za sve ukuse, od fast fooda pa do meksičkih, indijskih, orijentalnih, lokalnih, vegetarijanske i veganske ponude i drugih specijaliteta u restoranima smještenim na samom području festivala… Festival se održava na dvije pozornice plus after party i dnevni program na trećoj pozornici smještenoj na samoj plaži.

I ove će godine Metaldays dovesti elitu svjetske scene metala nastavljajući tradiciju prethodnih godina ugostivši puno velikih imena kao što su Korn, Motorhead, Nightwish, Danzig, Slayer, Yngwie Malmsteen, Machine Head, Apocalyptica, Hypocrisy, Paradise Lost, Soulfly, Therion, At The Gates, Immortal, Dimmu Borgir, Children Of Bodom, Iced Earth, In Flames, HammerFall, Helloween, Sonata Arctica, King Dimond i dr.

Točan line-up i ostale informacije o festivalu saznajte na službenoj web-stranici www.metaldays.net