VATRA, PAVEL I JACQUES

Mentori emisije 'The Voice' nastupit će na Porinu

04.03.2015 u 17:45

Bionic
Reading

U petak, 6. ožujka, u Spaladium Areni u Splitu održat će se Porin, a nastupit će i Vatra, Pavel i Jacques Houdek

Hrvatska glazbena scena priprema se za ovogodišnju spektakularnu dodjelu prestižne nagrade Porin. Prvi put nakon 22 godine, svečanost će biti u Splitu, i to u Spaladium Areni.

Od ove godine nagrada više nije diskografska, već glazbena, smanjen je i broj kategorija na 31, a dodjela je pomaknuta bliže početku godine. U petak će na raskošnoj pozornici, uz ostale, nastupiti Vatra, Jacques Houdek i Pavel.

Ove godine dodjela je prvi put otvorena za publiku, a uz domaće, velik interes pokazali su i mediji iz regije. Glazbenu manifestaciju prenosit će Hrvatska radiotelevizija.


Podsjetimo, mentor showa 'The Voice – Najljepši glas Hrvatske' Ivan Dečak sa svojim bendom Vatra u društvu je glazbenika s najviše nominacija. Uz Vatru, po pet nominacija dobili su i Detour, Massimo te Psihomodo pop. Slijede ih Pavel i Urban&4 s po četiri nominacije.

Vatra, Detour i Pavel natječu se u jednoj od najatraktivnijih kategorija – za pjesmu godine. Među pet najboljih našle su se pjesme 'Tango', 'Plešem sama' i 'Autentično osrednji'. Nominacije za album godine osvojili su članovi Dečakovog savjetničkog tima, grupa Pavel Aljoše Šerića i Detour u kojem pjeva Maja Posavec. Za najbolju mušku vokalnu izvedbu nominiran je još jedan mentor, Jacques Houdek, za pjesmu 'Ne vrijedi plakati'.

Večer nakon dodjele Porina, u subotu, očekuju nas napeti dvoboji najpopularnijeg glazbenog showa 'The Voice'. U ring ulazi još šest parova i bit će to još jedna sjajna borba glasova.