IDILA U BARCELONI

Marko i Iva Kopljar o sinčiću, Španjolskoj i rukometu

Bionic
Reading

Rukometaš Marko Kopljar i njegova supruga Iva svoju su ljubav okrunili brakom u kolovozu prošle godine. Hrvatski rukometni reprezentativac i sestra rukometaša Domagoja Duvnjaka postali su roditelji sinčića Ante, a danas žive u Barceloni. Lijepa Iva, koja se i sama bavila rukometom, nema dilemu o tome treba li u skorom rukometnom srazu navijati za supruga ili brata, a ona i suprug otkrili su za tportal sve o životu u katalonskoj prijestolnici, roditeljstvu i rukometu

Barcelona je sportski grad, a u njoj igraju i neki od najboljih hrvatskih sportaša, Ivan Rakitić za nogometnu momčad, Ante Tomić za košarkašku, a Marko Kopljar za rukometnu.

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Marko Kopljar uživa u Barceloni, katalonskoj prijestolnici, a društvo mu rade supruga Iva, šestomjesečni sinčić Ante i psić. Naravno, u ludom rukometnom ritmu malo je slobodna vremena jer Barcelona igra i u domaćim natjecanjima, a sjajno gura i u Ligi prvaka. Već u nedjelju čeka je ogled u Njemačkoj protiv Kiela, a tu utakmicu s posebnim nestrpljenjem čeka i Markova supruga. Razlog je naravno, to što za Kiel igra njezin brat Domagoj Duvnjak.
No, Iva dilema nema.

'Naravno, navijat ću za muža… (Smijeh!) Ipak, najmirnija sam kada obojica igraju za reprezentaciju, pa nemam tih problema za koga navijati', otkrila je za tportal.hr Iva, koja je u petak proslavila rođendan.

Požežanin Marko, sa svojih 210 centimetara dominirao je poznatom šetnicom Rambla de Catalunya, gdje smo sretnu obitelj zatekli u šetnji. No, kako je Iva primala čestitare, nije se predugo zadržavala. Ipak, red je bilo pitati kako se snalazi dok je Marko na putu, posebice prvih mjeseci kada svaka mlada mama treba pokoji savjet.

'Imala sam sreće pa su mi pomagale obje bake. No, nije teško čuvati Antu, jer je stvarno dijete koje ne zadaje muka, puno spava, noću se ne budi prečesto, a osmijeh mu ne silazi s lica', opisuje Iva, a tata Marko se nadovezao:

'Moram skinuti kapu supruzi koja se žrtvovala sve ovo vrijeme, jer koliko god ja želio pomoći, ima tjedana da me nema po nekoliko dana kod kuće. Jer osim kluba, tu je i reprezentacija, pa pripreme, prvenstva.'

S jednih od tih priprema Marko je morao bježati. A bile su to pripreme na kojima je ponio i kapetansku vrpcu.

'Te večeri kada su mi rekli da ću biti kapetan reprezentacije, usred noći sam budio izbornika Babića, šogora Duvnjaka te sam već u cik zore letio iz Trsta prema Barceloni. No dok sam letio, Iva je već na svijet donijela Antu. Bila mi je to jedna od najemotivnijih noći u životu.'

Kopljar je tri godine bio igrač bogatog PSG-a, samim time i stanovnik Pariza. Ipak, Barcelona mu je, kaže, malo draža.

'Ima u Parizu predivnih parkova, grad je to s posebnim šarmom, možda čak i ljepši za posjetiti na nekoliko dana. Ali za život je ipak skuplji nego Barcelona. I zato mi je nekako draže biti ovdje, jer osim što je nešto manji odnosno neke znamenitosti dostupnije, ima i ugodniju klimu, smještena je uz more.

S obzirom na to da u Barceloni definitivno uživaju te da Marko ima još dvije godine ugovor, možda Ante u tom gradu dobije brata ili sestru.

'Ha, ha… Ne planiramo ništa. Naravno, to ne znači ni da se možda neće dogoditi, ali želim i da se Iva malo oporavi, da malo uhvati slobodnog vremena, da može uživati u Barceloni.'

Nije nam Marko želio otkriti čime je iznenadio suprugu za rođendan, ali je otkrio drugi zanimljivi detalj. Naime, Iva je bivša rukometašica, a kako je i brat vrhunski u tom sportu, jasno je da rukomet poznaje jako dobro. I sigurno je da može udijeliti koji savjet suprugu.

'Poznaje ga, razumije i voli ga pogledati. Ali dogovorili smo se da mi ne predbacuje puno već samo kada promašim kakav zicer. I toga se zasad drži', za kraj je još jednom Marko pohvalio Ivu.