UZ MOJITO

Mario i Mirna strastveno zaplesali salsu

04.06.2015 u 16:45

Rasplesane ulice grada na "Kubanskoj večeri u Zagrebu"

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mario Poje

Bionic
Reading

Ritmovi salse, radionica Mojita, kubanske plesačice i Cuban service band dočarali su atmosferu Kube u samom centru Zagreba, a među brojnim posjetiteljima na Kubanskoj večeri uživali su i Mario Valentić i Mirna Medaković

Kubanska atmosfera preselila se na jednu večer u Zagreb i zagrijala zagrebački Stross. Inspiriran Kubom današnjice, Havana Club Mojito Embassy pop up bar dočarao je autentičan okus suvremene Havane, a tim vrhunskih koktel majstora naučio posjetitelje kako pripremiti savršeni Mojito.

Iako je svima poznato da su za pripremu Mojita potrebni rum, menta, šećer, limeta i mineralna voda, vrhunski koktel majstori - Vjenceslav Madić Kishoni, Mario Majcen, Ante Žigo, Davor Supina i Danijel Knežević otkrili su u čemu je tajna kod same pripreme. Naglašavaju da su najvažnije stvari za pripremu svježe namirnice i kubanski rum Havana 3 años.

Najbolji rum za pripremu Mojita, Havana Club 3 años koriste i najpoznatiji barovi na Kubi, poput Bodeguita Del Medio i Floridita bara. Don Navaro, primer maestro Kube, kaže: 'Teško je zamisliti bijeli rum s istom snagom i složenošću arome i okusa koji ima Havana 3 años rum.'
Originalan recept mojita koji su na radionici koristili vrhunski koktel majstori, potječe iz poznatog bara Bodeguita Del Medio bar koji se nalazi u srcu Havane, gdje se priprema desetljećima. Nakon radionice Mojita, Kubanska večer se nastavila uz Cuban service band uz koji su se rasplesali i Mario Valentić i Mirna Medaković

'Ne propuštam priliku za ples, pogotovo ne kada je riječ o kubanskim ritmovima. Volim salsu i Kubu, pa mi je uvijek drago sudjelovati na ovakvim događanjima koja prenesu dio druge kulture', rekao je Mario Valentić.

U plesnim koracima Valentiću se pridružila i poznata glumica Mirna Medaković kojoj je želja otići na Kubu i uživati na tržnicama Havane.

'Dobra atmosfera i vrući kubanski ritmovi potaknuli su me da se pridružim plesnom podiju te se prisjetim koraka salse. Uživala sam u kubanskoj večeri i naučila kako pripremiti savršeni Mojito. Uz nekoliko ritmova i gutljaja Mojita osjećala sam se kao da sam na Kubi', izjavila je Mirna Medaković.

Nakon Kubanske večeri u Zagrebu, Havana Club Mojito Embassy će se tijekom ljeta organizirati Kubanske večeri i Mojito radionice po gradovima na obali.