TONČI HULJIĆ

'Maksimova glazbena čarolija zavela je i moju Hanu'

18.02.2016 u 10:02

Bionic
Reading

Koncert Maksima Mrvice prekjučer u Lisinskom iz prvog je reda uz suprugu Vjekoslavu pratio i Maksimov prijatelj, skladatelj i menadžer Tonči Huljić čija je kći Hana Huljić također zablistala na koncertu na kojem je otpjevala tri pjesme. Kako je započela njezina suradnja sa slavnim šibenskim pijanistom, Tonči je otkrio za tportal

'Koliko sam bio sretan zbog Maksima čija glazba, evo, već skoro 20 godina dopire do svakog kontinenta, sretan sam bio i zbog moje Hane. Drago mi je da je postala dio te glazbene čarolije, da je doživjela i tu posebnu atmosferu Maksimove azijske turneje, da su se zajedno predstavili i zagrebačkoj publici jučer i da nastavljaju dalje. Maksim je bio taj koji je čuo Hanu kako pjeva prije nekih osam godina. Svidio mu se njezin specifičan glas i tako je krenulo. Publici se posebno sviđa njihova zajednička izvedba 'Hrvatske rapsodije'. U Japanu, u Kini, na Tajlandu, svugdje je publika bila oduševljena', ispričao nam je splitski glazbenik.

Sin Ivan i kći Hana nastavili su očevim stopama i Tonči ne krije kako je zbog njih jako ponosan.

'Vjekoslava i ja nismo roditelji koji zbog svoje djece idu gradom uzdignute glave, sretni smo na puno skromniji i tiši način. Hana studira na odsjeku za kompoziciju na glazbenom odjelu Umjetničke akademije u Splitu, voli klasičnu glazbu. Ivan je više naklonjen brit popu, još se polako gradi', kaže Tonči.

Maksimova glazba koja je već godinama senzacija u Aziji i njegovi rasprodani koncerti tijekom cijele godine diljem svijeta za Tonča su poseban izazov.

'Maksim je glazbeno čudo i svaki dan s njim je za mene jedno veliko iznenađenje. Zanimacija za njega nikad ne prestaje. Prošle godine Yamaha ga je izabrala za zaštitno lice, Rusi ga isto obožavaju, njegova pojava mnoge privlači. To kako on izvodi 'Bumbarov let', to je glazbena senzacija', smatra Huljić kojeg kao i na početku karijere jedna stvar prije svega čini sretnim.

'Pišem pjesme. U mladosti sam ih pisao zbog tisuće drugih razloga, ali danas pišem pjesme samo zbog pjesme', poručuje.