BRANKO SCHMIDT:

''Ljudožder vegetarijanac' je pravljen kao dobra panceta'

28.02.2012 u 12:01

Bionic
Reading

Branko Schmidt prezadovoljan je glumcima, filmom, a uvjeren je da će film dobro prihvatiti i publika

Redatelj Branko Schmidt režirao je film 'Ljudožder vegetarijanac' prema istoimenoj knjizi zagrebačkog pisca i liječnika Ive Balenovića koji je razotkrio sliku hrvatskog zdravstva koje ne ulijeva pretjeranu sigurnost. Na premijeri je Branko Schmidt dobivao sam pohvale.

Premda je film predstavljan kao medicinski horor, osim par eksplicitnih strašnih scena, film je gledljiv, a s time se slaže i redatelj koji je sjajio od zadovoljstva.

'Malo smo i mi napumpali reklamu za film, jer ljudi vole kad ih se plaši. No film ima i dobrog humora i dobrih ljudskih situacija. Već sam rekao u par intervjua da je film pravljen kao dobra panceta. Imam malo špeka, malo mesa, svega pomalo. Mislim da je vrlo gledljiv i prihvatljiv publici; vjerujem u velik uspjeh filma u kinima', rekao nam je Branko koji je bio pun hvale za svog glavnog gluma.

Rene je genije. Nemam drugo što reći. On je toliko bistar, brz, talentiran. Raditi s njim pravi je užitak. Mi smo ovaj film snimili u 23 dana, i on je radio 23 dana. U svakoj sceni je on. Ako nekome treba, osim Ive Balenovića koji je napisao knjigu, skinuti kapu u ovom filmu, onda je to sigurno Rene Bitorajac', dodao je Branko te je uvjeren da su srušili mnoge rekorde.

'Otkad su sredstva odobrena, ne kada smo ih dobili, prošlo je manje od godinu dana. Dakle, ovaj film je nastao na kredit. Producent je digao kredit na tri milijuna kuna. Napravili smo to u rekordnom vremenu, jer smo osjećali da imamo tu energiju, da trebamo raditi i mislim da se to i vidi', dodao je Branko koji se zahvalio svima koji su podržali film pa time i HRT-u kao koproducentu filma.