ČEST SPOJ

Ljubavi redatelja i glumica: Tko kod kuće glumi, tko režira?

  • Autor: I.Č.
  • Zadnja izmjena 11.09.2016 08:47
  • Objavljeno 11.09.2016 u 08:47
Iva Babić i Antonio Nuić, Dalibor Matanić i Helena Minić, Ecija Ojdanić i Robert Orhel, Barbara i Lukas Nola, te Linda Begonja i Oliver Frljić

Iva Babić i Antonio Nuić, Dalibor Matanić i Helena Minić, Ecija Ojdanić i Robert Orhel, Barbara i Lukas Nola, te Linda Begonja i Oliver Frljić

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Ljubavne veze redatelja i glumica priča je koja je stara koliko i filmska i kazališna umjetnost. Posljednjih godina na našoj sceni sve je više takvih umjetničkih parova koji se u poslu i u ljubavi savršeno slažu, no uvijek ostaje pitanje tko je kod kuće glavni, je li to režiser ili se pak uloge mijenjaju kad se kamere ugase. Malo takvih parova o tome priča, no između redaka da se sve iščitati

Nekih velikih filmova danas zasigurno ne bi bilo da se nisu dogodile romanse slavnih redatelja i njihovih muza poput one  Federica Fellinija i njegove Giuliette Masine, Romana Polanskog i Emannuelle Seigner, Rogera Vadima i Brigitte Bardot, Stevena Spielberga i Cate Capshaw, Woodyja Allena i Mije Farrow. 

Ne nedostaje takvih zanimljivih filmskih parova ni na našoj sceni. Neke od njih ljubav je nadahnula za velike filmske priče, a najbolji primjer su supružnici Dalibor Matanić i Helena Minić. Zaljubljeni Matanić svoj je najbolji film 'Zvizdan' režirao u najsretnijem razdoblju svog života. Prije šest godina tvrdio je kako ne vjeruje u instituciju braka, no Helena ga je u takvim stavovima itekako pokolebala. Vjenčali su se nakon samo šest mjeseci veze u prosincu 2014. 'U vezi ne trpim ničije komande', rekao je Matanić prije susreta s današnjom suprugom, no možda je i tu Helena promijenila njegov pogled na vezu i brak.

Pixsell

Pixsell

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell


Helena Minić i Dalibor Matanić

Supružnici Barbara i Lukas Nola mogu se pohvaliti titulom jednog od najdugovječnijih bračnih parova redatelja i glumice, zajedno su više od 22 godine. Barbara Nola objasnila je puno puta zašto joj polazi za rukom ono što ne ide mnogim drugim ženama - biti zaljubljena u supruga nakon toliko godina braka. No na setu, kad su zajedno snimali 'Rusko meso' 1997., nije imala protekciju supruga.

'Imala sam, očito, sreću pronaći osobu koja mi odgovara u svemu. Mnogi misle da je meni lakše kao glumici jer mi je muž redatelj. Još na Akademiji, kad smo bili samo prijatelji, sudjelovala sam u njegovim filmovima-vježbama i sigurna sam da bismo, i da nismo završili zajedno, surađivali jer smo po senzibilitetu slični. S druge strane, znam da neki redatelji imaju prema meni predrasude jer mi je Lukas muž. Na snimanju se nikad nismo posvađali, ali u nekoj teškoj sceni u afektu sam mu se obratila povišenim glasom, a on me presjekao – vrlo smireno', ispričala je prije nekoliko godina Barbara za časopis Gloria.

Pixsell

Pixsell

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell


Barbara i Lukas Nola

I glumica Ecija Ojdanić u braku s redateljem Robertom Orhelom snimila je film 'Hitac' koji je on režirao, a zajedno su radili i na seriji 'Kazalište u kući'. Zajedno su već osam godina. Upoznali su se još za vrijeme studentskih dana, a njihove kasnije  zajedničke filmske suradnje bile su sudbinske. Prilikom zajedničke suradnje na seriji 'Larin izbor', Ecija je priznala kako je bilo zanimljivih situacija na setu kad bi suprug prije digao glas na nju nego na njezine kolege.

Pixsell

Pixsell

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell


Ecija Ojdanić i Robert Orhel

'Nije u redu da privatiziramo set pa da ispred 50 ljudi, zbog činjenice da je moj suprug, budem na neki način privilegirana. Glumci ga vole i mogu biti ponosna. Lijepo je gledati iz prikrajka supruga kako vodi set kada to, po mom mišljenju, radi dobro', pohvalila je supruga Ecija.

Zahvaljujući suradnji u kazalištu 2012. procvala je ljubav između redatelja Olivera Frljića i glumice Linde Begonje. Rad na predstavi 'Gospođa ministarka' u kazalištu Kerempuh bio je prekretnica u životu ovog para. Kako je Linda jednom objasnila, Oliver je osoba koja je uvijek uspije oraspoložiti, a slične profesije samo su olakšavajuća okolnost u njihovoj vezi.

Pixsell

Pixsell

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell


Oliver Frljić i Linda Begonja

Film 'Život je truba' spojio je prije dvije godine redatelja Antonija Nuića i glumicu Ivu Babić. Poznata je Nuićeva naklonost prema lijepim glumicama, a jedna od njih bila je i Nataša Janjić. Kad je u pitanju ljubav Babić i Nuića, ne zna se tko je  zatvoreniji po tom pitanju, on ili ona. No na pitanje kako funkcioniraju na setu kao par, Iva nam je kratko i jasno rekla: 'Družba je družba, a služba je služba!' 

Pixsell

Pixsell

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell


Iva Babić i Antonio Nuić

Redateljsko glumački bračni par na domaćoj sceni su i Darija Knez i Tomislav Rukavina. U istom klubu je i glumac Rade Šerbedžija koji je oženjen redateljicom Lenkom Udovički.

Matej Grgić

Matej Grgić

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić


Daria Knez i Tomislav Rukavina

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!