ROMANSA IZA KAMERA

Ljubav Ive i Antonija: Družba je družba, a služba je služba!

03.12.2015 u 10:21

Bionic
Reading

Na sinoćnjoj premijeri filma 'Život je truba' zasigurno se posebno isticala mlada i perspektivna glumica, 27-godišnja Iva Babić. U elegantnoj crvenoj haljini i s crvenim ružem na usnama plijenila je pozornost, a jednako odlučno dominira i u ulozi Jane. Djevojka koju je teško ne primijetiti otkrila nam je najzanimljivije detalje njezine najnovije filmske uloge, ali i kako je bilo surađivati s redateljem Antoniom Nuićem s kojim je osim posla veže i ljubav

Nazivaju je hrvatskom Umom Thurman, najboljom glumicom mlađe generacije hrvatskog glumišta, nedavno je dobila i prvu ulogu u filmu američke produkcije, svi za nju imaju riječi hvale, no ona na svaki kompliment nerijetko odgovara šutnjom. Ipak, premijera filma 'Život je truba' bio je prava prilika da Iva Babić sama otkrije koliko joj ova najnovija filmska uloga znači u karijeri.

'Imala sam priliku zaigrati s izvrsnim iskusnim glumcima i, što je još važnije, imala sam priliku učiti od njih gledajući ih kako rade. Svaki od njih nosi drugačiju, posebnu energiju. Mislim da se to u filmu vidi i da je baš to jedna od bitnih zanimljivosti ovog filma', započinje Iva i otkriva zašto je ulogu uopće i prihvatila. Veliku ulogu tu je odigrao redatelj Antonio Nuić.


Antonio Nuić i Iva Babić zajedno su bili na otvaranju i dodjeli nagrada Zagreb Film Festivala prije dvije godine

'Scenarij mi se jako svidio, napisao ga je Antonio. Njegov je rad takav da počiva na velikom povjerenju i ljubavi prema glumcima s kojima radi. Nije tip redatelja koji inzistira da se glumci uklope u kalup scene onako kako ju je on zamislio već je sretan kad glumci donesu nešto svoje. Ne voli ni previše repeticija (ponavljanja snimanja kadra) jer ne voli mehaničku glumačku izvedbu. Jednostavno traga za životnošću.'

S obzirom na to da Ivu i Antonija osim filma spaja i ljubavna veza, zanimalo nas je kako ljubav i posao funkcioniraju zajedno.

'Družba je družba, a služba je služba', jasno je zaključila Iva.


Raspoložena filmska ekipa: redatelj Antonio Nuić, Iva Babić i Goran Navojec na premijeri filma 'Život je truba'