TREĆI VALAMAR JAZZ FESTIVAL

Lipanj u Poreču uz vrhunska jazz imena

26.04.2012 u 10:04

Bionic
Reading

Od 20. do 24. lipnja u Poreč dolaze vrhunska jazz imena na treći Valamar jazz festival

3. Valamar Jazz Festival već se tradicionalno održava u Poreču, ali ove godine u novom terminu, od 20. do 24. lipnja

Umjetnička direktorica festivala Tamara Obrovac i njen tim pripremili su i ove godine atraktivan glazbeni program. Iako će se festival održati nešto ranije nego prethodnih godina, dugi dani, ugodne noći i toplo more i dalje će biti začin bogatom festivalskom programu.

Festival počinje u srijedu 20. lipnja zagrijavanjem u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine. Tamo će nastupiti popularni hrvatski pjevač Marko Tolja, koji će uz potporu hrvatskih glazbenih snaga izvesti poznate jazz standarde.

U Eufrazijevoj bazilici, u njenom atriju, uživanju neće biti kraja uz gitaristički recital Ralpha Townera.

Od petka 22. do nedjelje 24. lipnja program će se odvijati na glavnoj lokaciji, prekrasnom otočiću Sv. Nikola, preko puta porečke rive. Na pozornici tik uz more nastupit će sa svojim sastavima vrhunski jazz glazbenici Enrico Rava, Joey Calderazzo, Cæcilie Norby, Hugh Masekela i Fred Wesley.

Kako bi cijeli Poreč odisao jazz atmosferom, festivalski tim pripremio je i niz popratnih događanja. Ulični nastupi mladih jazz glazbenika, izložba jazz fotografija, prijepodnevne svirke u lokalnim kafićima, ponoćni jam sessioni i after party programi pružit će s glavnim programom jedinstven jazz doživljaj u Poreču.

Vrhunski enogastronomski užitak i kvalitetan smještaj svojim brojnim hotelima i kampovima omogućuje pokrovitelj festivala – tvrtka Valamar hoteli i ljetovališta - koja je na svojim internetskim stranicama www.valamar.com/hr/jazz-festival objavila niz zanimljivih paketa koji uključuju smještaj u porečkim hotelima i ulaznice za sve dane festivala.

Enrico Rava