UNUTARNJE KRVARENJE

Liječnički konzilij: Diklićevo stanje i dalje teško

03.06.2009 u 09:34

Bionic
Reading

Poznati glumac, kojem je u nedjelju pozlilo tijekom predstave na 54. Sterijinom pozorju u Novome Sadu, i dalje je u kritičnom stanju

Kako doznajemo od Gorana Trajkovskog, PR-a Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, Bogdan Diklić je tijekom jučerašnjeg popodneva operiran zbog krvarenja u trbušnoj šupljini. Operacija je protekla uspješno, no glumac se i dalje nalazi u teškome stanju. Bolesnik je i dalje pod strogim liječničkim nadzorom te dobiva odgovarajuću terapiju.

Da podsjetimo, Bogdanu Dikliću je pozlilo tijekom predstave 'Kandid ili optimizam', u trenutku kada nije bio na sceni. Politika navodi da se garderobijerki uoči predstave požalio da mu je mučno 'jer nije trebao večerati'. Kada se srušio, u pomoć su mu priskočili kazališni rekviziteri koji su ga postavili u pravilan položaj, a kolega glumac Dubravko Jovanović mu je davao umjetno disanje. Dok je predstava još trajala, prebačen je vozilom hitne pomoći u bolnicu te je isprva liječen od plućne tromboembolije i od infarkta. Stanje mu se potom stabiliziralo, no nažalost nakratko, budući da je do pogoršanja došlo već jučer ujutro, kada je pretrpio još jedan srčani udar.