ŽIVITE JAZZ

Liburnia Jazz Festival u srpnju u Opatiji

12.04.2012 u 13:54

Bionic
Reading

Ove godine Liburnia Jazz Festival od 6. do 8. srpnja svojoj vjernoj publici nudi čak 16 koncerata na osam pozornica u samo tri dana

Tradicionalno, već 12 godina zaredom, Liburnia Jazz Festival će se i ove godine održati prvi vikend u srpnju, od 6. do 8. srpnja u Opatiji. Za vrijeme trajanja Festivala, slučajni prolaznici nikada neće u potpunosti moći znati gdje ih sve jazz i s čime može zaskočiti.

Uz jedinstveni Jazz Boat, koncerte na Ljetnoj pozornici, terasi hotela Bristol, ponoćne koncerte i jam sessione u Lounge baru Monokini, ove godine će publika moći i doručkovati jazz na terasama hotela Imperijal i Milenij ili večerati jazz uz bazen hotela Ambasador. U nedjeljnu večer, posjetitelji će moći birati između besplatnog cjelovečernjeg koncerta u Mileniju ili na novoobnovljenoj terasi hotela Kvarner.

U subotu, 7. srpnja, na velikoj sceni Ljetne pozornice, publika će imati priliku prvi puta u Hrvatskoj čuti najveću legendu svjetske 'smooth jazz' scene, Larry Carlton Quartet. Kultni američki gitarist i skladatelj među prvima je u svijetu jazza osvojio najširu publiku i stvorio termin 'easy listening jazz', jazz kakav svi vole i u njemu mogu opušteno uživati.

U nedjelju, 8. srpnja, publika će morati birati između dva izvrsna koncerta. Na terasi najstarijeg opatijskog hotela, hotela Kvarner, ljubitelji R&B i soula moći će uživati u zvuku Hammonda u izvedbi Raphaela Wressniga i R&B Explosion. Raphael Wressnig je jedan od najboljih europskih klavijaturista, posebno poznat po svojoj virtuoznosti.

U isto vrijeme, na terasi hotela Milenij, ljubitelji gospela i jazza uživat će u izvedbama glazbenih uspješnica zbora The Northern California Jazz Choir' koji će izvoditi raznoliku vokalnu glazbu koja uključuje blues, swing, bebop, pop, jazz i gospel. O kvaliteti zbora i njegovih pjevača dovoljno govori činjenica da ove godine imaju već 12. europsku turneju.

                    Larry Carlton Quartet