FESTIVAL PODUNAVSKIH ZEMALJA

'Libertango' otvorio četvrti Vukovar film festival

26.08.2010 u 08:23

Bionic
Reading

Projekcijom kratkometražnog filma mlade hrvatske redateljice Sare Hribar 'Libertango', u Vukovaru je večeras započeo 4. vukovarski filmski festival - Festival podunavskih zemalja na kojem će se do 29. kolovoza prikazati 30-ak dugometražnih, kratkometražnih i dokumentarnih filmova

Uoči prve projekcije, festival je otvorenim proglasio izaslanik predsjednika Republike Hrvatskske Predrag Matić, ocjenivši u govoru kako Vukovarski filmski festival predstavlja snažan doprinos kulturnoj obnovi grada Vukovara.

Filmske projekcije ove će se godine, osim na šlepu na Dunavu, održavati i u Ružičkinoj kući te u kinu u gradskoj četvrti Borovu naselju, a kao novost Vukovarski filmski festival ponudit će i 'TV market' javnih televizija podunavskih zemalja, kao mjesto razmjene televizijskog i drugog materijala podunavskih televizija.

U popratnom dijelu programa održat će se Dunavska scenaristička radionica, matineje te nekoliko okruglih stolova na temu filmske industrije.

Na kraju festivala najboljemu dugometražnom igranom filmu te kratkom igranom i dokumentarnom filmu dodijelit će se nagrade o kojima će odlučiti stručni žiri u kojem se nalaze redatelj i scenarist Ivan Salaj, filmski kritičar Željko Luketić i glumac Filip Šovagović.