PREMIJERA

Leon Lučev i ekipa filma 'Krugovi' na Sundanceu

21.01.2013 u 15:41

Bionic
Reading

Film 'Krugovi', hrvatska manjinska koprodukcija u režiji Srdana Golubovića, premijerno je prikazan na Sundance Film Festivalu u petak, 18. siječnja

Film je prikazan u međunarodnoj konkurenciji igranog filma, a premijeri su prisustvovali redatelj Srdan Golubović, glumac Leon Lučev koji u filmu tumači jednu od naslovnih uloga, producenti Jelena Mitrović i Boris T. Matić te scenaristi filma Melina Pota Koljević i Srđan Koljević.

Sundance Film Festival, najveći i najznačajniji američki festival nezavisnog filma koji je 1984. godine osnovao Robert Redford, održava se u Park Cityju u američkoj saveznoj državi Utah.

U glavnim ulogama pojavljuju se još Aleksandar Berček, Nebojša Glogovac, Hristina Popović i Vuk Kostić. Film je nastao kao koprodukcija Srbije, Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Francuske, hrvatski producent filma je Boris T. Matić iz producentske kuće Propeler Film. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Eurimagesa.

Ovo je prvi put da se film iz regije našao u natjecateljskom programu ovog prestižnog festivala koji je Robert Redford osnovao 1984. Nakon Sundancea (17– 27. siječnja 2013), 'Krugovi' će biti prikazani u programu Forum prestižnog Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu.

Iz kritika:
'Napeti srpski film 'Krugovi' koji se našao u međunarodnoj konkurenciji igranog filma potpuno je drugačijeg senzibiliteta. Film nas pažljivo vodi kroz nekoliko isprepletenih priča koje se vrte oko posljedica jednog strašnog događaja koji je uništio živote za vrijeme pada Jugoslavije.'
LA Times

'Sve je objedinjeno u predivnoj narativnoj strukturi koja propituje činjenje dobrih djela.'
Film Threat
118121,230028,218102,218844