POVODOM OSLOBOĐENJA GRADA

Legendarni britanski bend nastupa u Zagrebu

29.04.2014 u 16:19

Bionic
Reading

Mladi antifašisti grada Zagreba u suradnji s novoosnovanim glazbeno-aktivističkim kolektivom Torpedo Syndicate povodom 69. obljetnice oslobođenja Zagreba, u subotu, 10. svibnja s početkom u 21 sat u klubu Močvara organiziraju peti po redu Antifa night

Ove godine Zagreb će ugostiti kultnu britansku punk/skinhead grupu The Oppressed. Radi se o bendu koji je 80-ih i 90-ih godina bio perjanica britanskog antifašističkog pokreta u uličnom i propagandnom ratu protiv masovne pojave organiziranih nasilnih neonacističkih grupacija i stranaka na tadašnjoj britanskoj političkoj sceni.

Frontmen Roddy Moreno smatra se osnivačem europskog pokreta SHARP-a (Skinheads Against Racial Prejudice), a poznat je i po sudjelovanju u organiziranju britanskih nogometnih navijača u antifašističke skupine.


Bend muzički pripada pravcu  OI!/streetpunk, poznatom po jednostavnim i pjevnim melodijama, himničnim refrenima i temama radničke klase. Uz The Oppressed, na koncertu će nastupiti novosadski streetpunkeri The Bayonets, zadarski streetcore Crasso de Odio te zagrebački crust/hardcore Ljubiša Samadržić.

Dan ranije, u Mediki održat će se warm-up party s hip-hop, trash i akustičnim umjetnicima, a paralelno s koncertom i tulumom teći će trodnevna antifašistička konferencija s predavanjima, diskusijama i radionicama uz međunarodne goste.

Karte za koncert mogu se kupiti u pretprodaji po 65 kn u Dirty Old Shopu u Tratinskoj 16, a na sam dan koncerta koštat će 75 kn.