ZGODNA GLUMICA

Lana Barić zablistala na crvenom tepihu u Sarajevu

21.08.2015 u 02:50

Bionic
Reading

Nakon velike zagrebačke premijere te uspješnih prikazivanja u sklopu velikih filmskih festivala u Karlovym Varyma, Puli i Herceg Novom, film Ivone Juke 'Ti mene nosiš' oduševio je publiku i kritiku i na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu. Glavna glumica Lana Barić zablistala je na tamošnjem crvenom tepihu

'Bezobrazno smo se naviknuli da su reakcije na film 'Ti mene nosiš' dobre. I u Sarajevu je bilo tako, lijepo i svečano', kaže Lana Barić. Glumica u filmu Ivone juke koji je jučer prikazan na Sarajevo Film Festivalu ima jednu od glavnih uloga. Na crvenom tepihu plijenila je pozornost u kreaciji Lokomotive Lane Puljić i Luke Grubišića čije odjevne predmete voli nositi u različitim prigodama.

Nakon projekcije filma u prepunom sarajevskom Narodnom pozorištu gdje ih je publika dočekala s oduševljenjem, Lana je s ostatkom ekipe tulumarila na partyju gdje su se, kaže, dobro isplesali.

'Od ponedjeljka počinjem u zagrebačkom HNK-u raditi na predstavi francuske spisateljica i dramatičarke Yasmine Reza. Predstavu režira Boris Liješević, a u njoj igram glavnu ulogu', otkrila je Lana.

Redateljica Ivona Juka u Sarajevu se već predstavila 2006. godine kada je osvojila Srce Sarajeva za svoj odličan dokumentarni film 'Što sa sobom preko dana'. Iako je u Sarajevu nije bilo gotovo 10 godina, nakon projekcije filma nije krila oduševljenje i zadovoljstvo što je u Sarajevu ponovno doživjela ovacije i što je publika prepoznala njezin rad.

Svakom redatelju laska ovakva reakcija publike jer, nakon svega, film se radi za ljude i oni su najmjerodavniji dati konačnu ocjenu jeste li uspjeli u onome što ste radili ili ne. Ja vjerujem da sam uspjela, a ova divna sarajevska publika samo je potvrdila moju tezu. Još od svog prvog pojavljivanja, iz Sarajeva nosim samo pozitivna iskustva, a nagrada Srce Sarajeva bila mi je uistinu nešto posebno', kaže Ivona Juka.