NOVO NA PROGRAMU KINA EUROPA

Kraj godine uz Loacha, Solondza i Hanekea

13.12.2012 u 12:26

Bionic
Reading

Nakon niza filmskih festivala, kino Europa nastavlja s redovnim programom na kojem od 15. prosinca možete pogledati nove filmove cijenjenih autora – Kena Loacha, Todda Solondza i Michaela Hanekea

Danak anđelaKena Loacha, jedan od atraktivnijih ovogodišnjih naslova, dobitnik nagrade žirija na Festivalu u Cannesu i nagrade publike na Međunarodnom filmskom festivalu u San Sebastianu, stiže na program kina Europa 15. prosinca. Dok odslužuje kaznu radom za opće dobro, glavni junak ove slatko-gorke komedije, Robbie, upoznaje Rhina, Alberta i Mo, koji poput njega ne mogu pronaći posao zbog kaznene evidencije. Jednom prilikom nadzornik ih vodi na izlet u destileriju, prilikom čega Robbie otkriva da ima ‘nos’ za whisky. Njemu i njegovim nevaljalim kolegama ovo će otkriće pružiti novu životnu priliku.

Foršpan filma 'Danak anđela'

Todd Solondz nezavisni je američki redatelj čiji je film ‘Sreća’ iz 1998. godine jedna od značajnijih i kontroverznijih crnih komedija u filmskoj povijesti. U kinu Europa od 15. prosinca gledamo njegov najnoviji film ‘Tajni adut’. Solondz se ovaj put bavi izgubljenom mladošću i nemilosrdnim prolaskom vremena. Odličnu glumačku postavu ove melankolične komedije čine Justin Bartha, Selma Blair, Mia Farrow te Oscarom nagrađeni Christopher Walken. U priči o punašnom 35-godišnjem Abeu koji se iznenada zaljubljuje u Mirandu i napokon iseljava iz roditeljskog doma, Solondz će nas iznenaditi neočekivanom nježnošću skrivenom iza njegovog jedinstvenog smisla za humor.

Foršpan filma 'Tajni adut'

Praćen hvalospjevima kritike, na program kina Europa pred sam kraj godine, 20. prosinca, stiže film ‘LjubavMichaela Hanekea. Od premijernog prikazivanja na Festivalu u Cannesu, gdje je osvojio Zlatnu palmu za najbolji film, 'Ljubav' nastavlja nizati nagrade: svjetsko udruženje filmskih kritičara FIPRESCI proglasilo ga je najboljim filmom godine, a na nedavno održanoj dodjeli nagrada Europske filmske akademije (EFA) bio je apsolutni pobjednik osvojivši one u kategoriji najboljeg filma, redatelja te glavnog glumca (Jean-Louis Trintignant) i glumice (Emanuelle Riva). U svojoj 70. godini života kontroverzni Haneke nam donosi film o ljubavi starijeg bračnog para i krhkosti života.

Foršpan filma 'Ljubav'

Raspored projekcija pratite na kinoeuropa.hr