U PULI

Koncert otvorenja Outlook festivala

02.08.2016 u 12:02

Bionic
Reading

Outlook festival, jedan od vodećih svjetskih festivala bass glazbe i sound system kulture, već se deveto ljeto vraća na prekrasnu hrvatsku obalu i od 31. kolovoza do 4. rujna dovodi mnogobrojne izvođače koji spadaju u sam vrh dub, reggae, hip-hop, drum'n'bass, garage, dubstep, house i srodne glazbene scene

Festival će biti otvoren u srijedu, 31. kolovoza, koncertom u dvije tisuće godina staroj pulskoj Areni, veličanstvenom okolišu u kojem će se u jedinstveno koncertno iskustvo spojiti s ljubavlju očuvana antička arhitektura i vrhunska glazbena produkcija.

Nakon prošlogodišnjih nezaboravnih sedam sati glazbe uz 40 izvođača i koncert R'n'B dive Lauryn Hill iz 2014., Outlook će ove godine otvoriti Damian 'JR. GONG' Marley. Najmlađi sin glazbene legende Boba Marleyja vrlo je uspješan reggae i dancehall glazbenik koji nastupa još od svoje 13 godine. Samoproglašeni 'Duhovni Revolucionar', Damian je marljivo radio tijekom svoje karijere kako bi izgradio vlastitu nišu u povijesti glazbe i dodao novu perspektivu na Marleyjevu ostavštinu za 21. stoljeće. Poznat je po svojim samostalnim izdanjima, ali i suradnjama s drugim glazbenicima poput Nasa, Bobbyja Browna, Cypress Hilla, Skrillexa. Damian je bio član supergrupe SuperHeavy zajedno s Mickom Jaggerom, Joss Stone i Daveom Stewartom iz Eurythmicsa. U povijesnom pulskom amfiteatru Damienu će se pridružiti još niz posebnih gostiju.

Publiku u Areni za nastup Damiana Marleyja zagrijavat će Iration Steppas, jedan od vodećih dub soundsystema u svijetu koji je postao međunarodno priznat po posebnoj atmosferi i stilu koje njeguje na nastupima. Zagrebačka publika imat će ih priliku po prvi put čuti upravo na službenom zagrijavanju za Outlook festival, u suradnji sa Seasplash festivalom, 7. svibnja, u klubu Sirup. Kada bismo spojili glazbu iz Tarantinovih filmova, Ennija Morriconea i A Tribe Called Questa nastao bi trio ASM, trio čiju je glazbu najlakše opisati kao intelektualan hip-hop s funk primjesama i teatralnim nastupima. Upravo u Puli predstavit će svoj posljednji, hvaljeni album 'The Jade Amulet'. Na tragu hip-hopa, ali onog uličnog, je i Slum Village, utjecajan trio iz Detroita. Ova četiri nastupa u pulskoj Areni uvest će publiku u još jedno veliko slavlje bass glazbe i soundsystem kulture na tvrđavi Punta Christo.

Ulaznice za Outlook Arenu po cijeni od 240 kn mogu se kupiti putem Entrio sustava te na pretprodajnim mjestima diljem zemlje. Za posjetitelje iz Hrvatske i regije; Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova u prodaji i dalje ima povoljnijih festivalskih ulaznica po cijeni od 850 kn. Od ove godine kupnja povoljnijih ulaznica omogućena je i za državljane Slovačke, Rumunjske, Bugarske, Češke, Ukrajine, Litve, Estonije i Rusije.