VIDEOINTERVJU: TOMISLAV MRŠIĆ

'Kauboji' su film o predstavi koja se bavi filmom

Bionic
Reading

Na setu filma 'Kauboji', u motelu Zagreb na Bundeku, porazgovarali smo s glavnim 'krivcem' za cijeli projekt – redateljem i scenaristom Tomislavom Mršićem

Tomislav Mršić, koji potpisuje režiju i scenarij filma 'Kauboji', pred kamerama je okupio cjelokupnu glumačku postavu iz predstave, Sašu i Živka Anočića, Matiju Antolića, Hrvoja Barišića, Krunu Klabučara, Ivanu i Rakana Rushaidata i Radovana Ruždjaka. Kaubojska ekipa proširena je za potrebe filma, a mjesto u projektu našli su i Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle, koji su zaduženi glazbu.

S Tomislavom Mršićem porazgovarali smo o početnoj ideji za projekt te promjenama kroz koje predstava i likovi prolaze prelaskom na filmsku traku. Također, dotaknuli smo se strahova i(li) manjka istih, očekivanja od filma te zajamčenosti uspjeha cjelokupnog projekta 'Kauboji', koju je predstavu pogledalo više od sto tisuća gledatelja.

'Ako film, u krajnjem slučaju, ne uspije i privuče tek pet tisuća gledatelja u kina, moći ćemo reći da je 'Kauboje' sveukupno pogledalo 105 tisuća ljudi, što nije za odbaciti', rekao nam je, između ostaloga, Mršić, objasnivši ujedno zašto će 'Kauboji' biti 'meta-meta-film'.


Za sve one koji nisu među više od sto tisuća gledatelja, kratko objašnjenje: kauboji su šest muškaraca, jedna žena (i njezin brat) koji se okupljaju kako bi napravili predstavu. Za dramaturški predložak odabiru vestern. Jašući na stereotipima žanra o borbi dobra i zla, protagonisti razvijaju svoje životne priče utječući i mijenjajući jedni druge. Kako vrijeme prolazi, predstava sve više izgleda kao nemoguća misija.

Na setu filma, koji će se, osim u motelu Zagreb, snimati i u Kutini te Ivanić-Gradu, porazgovarali smo i s 'kaubojima' Matijom Antolićem i Hrvojem Barišićem te Ivankom Mazurkijević i Damirom Martinovićem Mrletom, o čemu čitajte i gledajte na tportalu u ponedjeljak