STIGLA PRINCEZA

Kate Middleton rodila djevojčicu

02.05.2015 u 09:26

  • +4

Britanci slave dolazak kraljevske bebe

Izvor: Pixsell / Autor: Montaža: tportal.hr

Bionic
Reading

Kate Middleton rodila je djevojčicu, izvijestili su britanski mediji

Porod je trajao oko tri sata, a kako su izvijestili iz Kensingtonske palače, mama i malena princeza se dobro osjećaju.

Djevojčica teška oko 3700 grama rodila se u 8.34 sati po tamošnjem vremenu.

Vojvotkinja od Cambridgea stigla je u londonsku bolnicu St. Mary s ranim trudovima jutros oko 6 sati. 

'Vojvotkinja od Cambridgea primljena je u bolnicu Saint Mary u Londonu u ranoj fazi trudova', stajalo je u jutrošnjem priopćenju iz londonske rezidencije prinčevskog para.


Kate i William napustili su zajedno Kensingtonsku palaču automobilom kako bi došli do krila Lindo bolnice u kojem se nalazi odjel za porode gdje je vojvotkinja već rodila prvo dijete, princa Georgea, 22. srpnja 2013.

Princeza će biti četvrta u liniji nasljeđivanja britanske krune, nakon brata Georgea, oca Williama i djeda princa Charlesa.

Princa Williama je u istoj bolnici rodila pokojna princeza Diana 1982. godine. Spol djeteta prije poroda javnosti nije bio poznat, no većina kladioničara uložila je na djevojčicu, a kad je riječ o izboru imena najbolje stoji Alice, slijede Elizabeth, Charlotte i Victoria.

Ime kraljevske bebe još nije poznato, a dok se ne sazna, bebu će oslovljavati titulom princeze, tj. kraljevskim visočanstvom.

I premijer Velike Britanije, David Cameron, čestitao je sretnim roditeljima: 'Čestitke vojvodi i vojvotkinji od Cambridgea na rođenju djevojčice. Nevjerojatno sam uzbuđen zbog njih'.