IZMEĐU TRADICIONALNOSTI I MODERNOSTI

Kanadski dokumentarac 'Svijet pred njom' u Dokukinu KIC

11.02.2013 u 10:09

Bionic
Reading

Od utorka, 12. veljače, u Dokukinu KIC nemojte propustiti najbolji ovogodišnji kanadski dokumentarac 'Svijet pred njom'. Pobjednik Tribeca Film Festivala, na nov način prikazuje Indiju podijeljenu između modernosti i tradicionalnosti

U zemlji vidljivih kontrasta i striktno podijeljenih svjetonazora, redateljica Nisha Pahuja pred kameru je dovela dva oprečna svijeta - djevojke željne uspjeha na izboru za Miss Indije i članice ženske militantne hindu skupine Durgha Vahini.

Nevine mlade indijske ljepotice dio su glamurozne mašinerije i učinit će sve da uhvate komadić slave u zemlji od preko milijardu stanovnika. S druge je strane kruti, gotovo vojnički ustroj kampa u kojemu se mladim Indijkama usađuje mržnja prema 'zapadnim vrijednostima'. One usvajaju ideološke naputke, naporno vježbaju i treniraju pucanje iz različitog oružja – koje su 'spremne upotrijebiti u borbi za spas Indije'. Ovo je prvi put da ih je netko uspio snimiti. U prijelomnom trenutku filma zaprijetile su i napadom na izbor za Miss. Dramatični vérité zbog kojeg ćete gutati knedle.

Foršpan filma 'Svijet pred njom'