ASTRO PROFIL

Kakvi su Rakovi u poslu?

23.06.2015 u 18:50

Bionic
Reading

Rakovi su vrlo posvećeni obitelji, a na poslu blistaju u dugoročnim projektima

Kada je Rak u pitanju, njemu je sigurnost najvažniji čimbenik i glavni životni cilj bilo u poslu, bilo u obitelji i kućanstvu.

Gdje god se nalazio, želi udobnost pa će i na radno mjesto unijeti svoj osobni štih, poput malih jastučića, zdjelica punih bombona, obiteljskih fotografija ili uvrnutih umjetničkih djela.

Rak ima jak roditeljski nagon, što znači da voli njegovati sve koji mu se nađu na putu. Vrlo je osjetljiv i sklon postupati na temelju intuicije bilo da je riječ o umjetnosti i kozmetici ili strogom uredskom poslu.


Ugostitelj i njegovatelj

Kao znak povezan s četvrtom astrološkom kućom, koja pokriva dom, obitelji i gostoprimstvo, Rakovi se odlično snalaze u poslovima hotelijerstva, ugostiteljstva ili pak dječjoj skrbi.

Iako je tankoćutan i ranjiv, nije slabašan i popustljiv. Može se taktički povući pred opasnošću, ali će se u pogodnom trenutku vratiti ostvarivanju dugoročnih ciljeva. Zato uspijeva u poslovima koji zahtijevaju proračunatost, planiranje i upornost.

Budući da je jako orijentiran na dom, nije neuobičajeno da se bavi poslom poput pisanja, prevođenja ili računalnog programiranja, jer to može raditi u udobnosti doma, u kućnoj majici i maksimalno opušten.

Ljubav prema udobnosti i predvidljivom mogla bi ga dovesti u situaciju da se izolira od ostatka svijeta te ga izložiti depresiji i tjeskobi. Kod Raka je uvijek prisutan rizik zakapanja u posao, osobito ako je vezan za ured ili kuću.

Najbolji poslovi za Rakove uključuju bankarstvo, graditeljstvo, urbanistiku, pravobraniteljstvo, poljoprivredu, medicinu, psihologiju, pedagogiju, socijalni rad, ugostiteljstvo, izdavaštvo, učiteljstvo, književnost i druge grane umjetnosti.