ASTRO PROFIL

Kakve su Ribe u poslu?

05.03.2015 u 17:00

Bionic
Reading

Ribe u poslovnom svijetu slabo podnose kritiku, no zato su sanjari i vizionari kojima je važnije raditi ono što vole nego ostvariti financijski uspjeh

Suosjećajne i maštovite Ribe streme karijeri koja bi im omogućila ostvarenje snova. I u poslu uvijek pokušavaju uspostaviti ravnotežu između materijalnih i emocionalnih ciljeva. Važnije im je da im posao pruža zadovoljstvo i ispunjenje nego veliku zaradu.

Bolje se snalaze u timskom radu nego kao individualci, jer im trebaju potpora i ohrabrenje. Izuzetno su predani ispunjavanju dužnosti i rado pomažu suradnicima čak i ako ih ovi to ne traže.

Njihova im maštovitost omogućuje pronalaženje originalnih rješenja koja drugima neće pasti na pamet. Mudar poslodavac iskoristit će tu njihovu sposobnost i dati im slobodu kreativnog razmišljanja bez strogih ograničenja i rokova.


Traže slobodu i toleranciju

Manje pronicljiv poslodavac zloupotrijebit će riblju popustljivost i nesklonost sukobljavanju pa će ih opterećivati nesrazmjerno velikim opsegom obaveza. Time će im suzbiti kreativnost i narušiti krhko samopouzdanje.

Značajan nedostatak rođenih u znaku Riba sporo je oporavljanje od neuspjeha.
Umjesto da uče iz svojih pogrešaka i primjenjuju naučeno, oni se stalno u mislima vraćaju u prošlost i maštaju o tome kako bi se stvari odvijale da su postupili drukčije. Trebali bi biti realističniji, praktičniji i konkretniji.

Najbolje im odgovaraju zanimanja u kojima do izražaja mogu doći njihova kreativnost, maštovitost, sklonost služenju i pomaganju. Stoga će se istaknuti kao pisci, slikari, glazbenici, plesači, glumci, dizajneri, nastavnici, filozofi, liječnici, bolničari, psiholozi, socijalni radnici i humanitarci.