UČITE OD NAJBOLJIH

Kako uz pomoć serija zavladati svijetom

15.10.2015 u 18:28

Bionic
Reading

Serije oduzimaju prednost filmovima već neko vrijeme, ali evo kako se vi kao običan čovjek i gledatelj možete okoristiti gledanjem serija. Možete se, na primjer, hvaliti pred prijateljima što ste sve gledali, možete naučiti sve glumce i zaplete i hvaliti se po facebook-grupama i navući gnjev odavanjem sadržaja (tzv. spojlanjem), a možete i biti pametni i naučiti neke trikove koji će vas odvesti sve do Bijele kuće

Skoknite na Pickbox i naučite kako počiniti savršen zločin, kako logički razriješiti zločin stasao na internetu, kako donijeti ispravnu odluku koja se tiče seksualnosti, kako živjeti u svijetu kojim vladaju superjunaci, a i kako u nekoliko jednostavnih koraka zavladati svijetom. Krenimo od početka.

Kako počiniti savršen zločin?

Najprije da vas upozorimo: život nakon 'Farga' više neće biti isti. Gledat ćete serije, ali nijedna neće zadovoljavati vaše standarde, pratit ćete likove, ali nijedan neće imati ono nešto, rješavat ćete zločine, ali nijedan neće biti šokantan i mučan.

Tko je dakle glavna hulja u seriji 'Fargo'? Čovjek koji je genijalan glumac, bivši muž Angeline Jolie i ima najgoru frizuru u svojoj karijeri. Ono što ovog zlikovca (pogađate o kome se radi, zar ne) razlikuje od drugih je lakoća s kojom čini zločine. Nema naglog bježanja, nema prikrivanja tragova, nema ulizivanja lokalnim policajcima. Samo mir i stav: sve je kul. Billy Bob Thornton, svaka čast, vlasnik si savršenog zločina bez predumišljaja.

Kako razotkriti savršen zločin?

Jedni čine zločine, a jedni mućkaju glavama po policijskim stanicama, uredima i laboratorijima i rješavaju ih. Da nema kompleksnih zločina, ovi momci ne bi imali što raditi. To jest, nama gledateljima koji smo željni potjere za pametnim ubojicama, ova serija dođe kao budali šamar.
Detektivka Avery Ryan (Patricia Arquette) i Elijah Mundo (James Van Der Beek) sve su samo ne klasični detektivi iza kojih stoji cijeli tim suradnika hakera. Naime, oni ganjaju zlikovce koji nisu obični ulični razbojnici, nego se koriste blagodatima interneta da bi počinili savršen zločin. Čega se sve nisu domislili, gledajte u drugoj sezoni 'CSI Cybera' na Pickboxu koja dolazi svježe iz Amerike. Naučite tajne interneta i zapamtite: budite dobri sa štreberima, jer nikada ne znate kakvu osvetu spremaju.

Kako izaći iz ormara?

Nije nitko rekao da je u ormaru loše (jedino je malo mračno), ali svijet izvan ormara ipak je ljepši i slobodniji. Kako onda izići iz tog ormara i ujedno postići da se odnosi drugih osoba iz tvoga života koje su te voljele i poštovale ne promijeni? Formulu zna čovjek koji je za svoju glumu nedavno osvojio Emmyja i koji nas je šarmirao svojom nonšalantnošću.

Titula naravno pripada Jeffreyju Tamboru kojeg kroz jednu sezonu u seriji 'Transparentno' pratimo kao Morta Pfeffermana. Mort je postao Maura i Hollywoodu napokon ispričao toplu i realnu priču o mukama transrodne osobe čija borba ipak prvo započinje u obitelji, a tek onda u društvu. Kako izaći iz ormara – samo pitajte Morta/Mauru.

Kako postati superjunak?

Ovaj naš svijet već je dovoljno lud sam po sebi, a zamislite tek kako bi bilo da nam po nebu lete superjunaci, isijavaju vatru, teleportiraju se i generalno maltretiraju nas obične ljude. To bi bio tako poremećen svijet da bi u njemu bilo ili genijalno ili se uopće ne bi isplatilo živjeti.

Sharlto Copley u seriji 'Moći' (Powers), prvoj Playstationovoj seriji, nešto je kao posrnuli superjunak i sada se pokušava snaći u svijetu bez svojih supermoći. Naravno da je teško biti ograničen čovjek, ali kako je Sharlto murjak, barem može tu i tamo staviti lisičine ponekoj lopuži superjunaku koji je činio nepodopštine u javnom prostoru. Učite od Sharlta: superjunaka ne čine njegove moći, nego borba za pravdu.

Kako voditi Bijelu kuću?

Svi znamo da Bijela kuća (a bome ni američka politika) nije šala, tako da 'Državnoj tajnici' (Madam Secretary) koja na Pickbox stiže svaki ponedjeljak u 21 h, treba skinuti kapu. Dobro, ima ona svoje pomoćnike (na primjer, političarku svih političarki Madeleine Albright), uhodane taktike i moćnu vojsku za leđima, ali svejedno. Žena hoda po svijetu, rješava krize, bori se za američke interese, krvi se s protivnicima koji ju žele skinuti s trona i povrh svega, želi očuvati obitelj. Žena, majka, državna tajnica – učite od nje, ne od Rozge.