CRNO-BIJELI SVIJET

Kako se Slavko Sobin priprema za ulogu Žungula?

  • Autor: Iris Hazler
  • Zadnja izmjena 09.02.2016 20:01
  • Objavljeno 09.02.2016 u 20:01
Slavko Sobin ponovno se vraća u ulozi Žungula

Slavko Sobin ponovno se vraća u ulozi Žungula

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Produkcijska kuća Interfilm započinje u subotu 13. veljače za Hrvatsku radioteleviziju snimati drugu sezonu serije Crno-bijeli svijet autora Gorana Kulenovića. Riječ je o 12 novih epizoda popularne dramske serije s humorističnim elementima, čija se radnja u novoj sezoni odvija tijekom 1981. i 1982.

Jedan od glavnih glumaca u serijalu, Slavko Sobin, koji tumači ulogu Žungula, tako se na svom profilu na Instagramu pohvalio pravim pripremama. Naime, za potrebe uloge morao je obojiti kosu, a sve je obilježio potpisom ispod fotografije 'Žungul se upravo vraća'.

Žungul se upravo vraća. #crnobijelisvijet2

A video posted by @slavkosobin on


U središtu pozornosti nove sezone ponovno su novinar Voljen Kipčić Kipo i njegov najbolji prijatelj, fotograf Đermano Kurtela zvan Žungul, a uz njihovu potragu za dobrim provodom i temama koje bi im mogle pomoći da se iz svijeta studentskoga novinarstva prebace u više profesionalne sfere (počinju raditi za Start i Danas) pratimo i događanja u obiteljima Kipovih roditelja.

Zanimljivo je i u životu najmlađih generacija tih dviju obitelji: Jagodina kći Una uz započetu studentsku karijeru (upisala je studij glume) i dalje pokušava ostvariti onu rokersku, a Kipov brat Žac intenzivno živi svoju prvu ljubavnu romansu s Ladom, djevojkom iz razreda koju smo već upoznali u prvoj sezoni 'Crno-bijeloga svijeta'. Uz niz također dobro nam poznatih likova iz prve sezone (Marina, Dunja, Nenad, Pajzlek, major Kurtela i dr.), u seriji se pojavljuju mnogi novi likovi (uglavnom je riječ o srednjim i manjim ulogama), od Jagodina oca Veljka te njezina švalera iz studentskih dana Mitra, preko ekipe iz Vjesnikovih izdanja i Unina studentskoga okružja (fatalna žena Andrea, sveznajući urednik Jozo Sokrat, student dramaturgije Leo), do poznatih imena iz tadašnjega kulturnog i estradnog života.

Promo

Promo

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

'Uoči početka snimanja druge sezone serije 'Crno-bijeli svijet' mogu reći da smatram da je riječ o kvalitetnim scenarijima, u kojima sam, ovaj put uz pomoć pisca Renata Baretića, više pažnje posvetio odnosima među glavnim likovima te njihovim životnim problemima. Pretpostavljam da će publika, sad kad je već upoznala i zavoljela naše glavne junake, s još većim veseljem i zanimanjem pratiti što se s njima događa u drugoj polovini 1981. te prvoj polovini 1982. Naravno, pred nama je vrlo zahtjevno snimanje jer u vrlo brzom tempu moramo realizirati oko 500 minuta kvalitetnoga dramskog programa s više od 150 glumačkih uloga u brojnim stvarnim objektima i gradskim lokacijama koje treba prilagoditi vremenu događanja, a sve to imajući na umu ljestvicu kvalitete koju smo u prvoj sezoni serije postavili visoko, što su na naše zadovoljstvo prepoznali i kritika i publika', izjavio je autor serije, scenarist i redatelj Goran Kulenović.

Jedan od glavnih likova serije i ove je sezone grad Zagreb sa svojim generacijskim okupljalištima, novinskim redakcijama, koncertnim prostorima, ulicama i kvartovima, a pojedini dijelovi priče odvest će nas i u druge ambijente, poput vojarne na nemirnom Kosovu, motela na trasi Ladina maturalca ili brigadirskoga naselja na omladinskim radnim akcijama.

Promo

Promo

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Neizostavna dramaturška sastavnica serije autentična je glazba s početka osamdesetih pa će druženje s junacima 'Crno-bijeloga svijeta' biti obojeno zvukovima Filma, Haustora, Idola, Aerodroma, Novih fosila i drugih grupa i solista s onodobne rock i pop-scene.

I ove sezone u glavnim ulogama nastupaju Filip Riđički (Kipo), Slavko Sobin (Žungul), Jelena Miholjević (Ksenija), Franjo Kuhar (Dominik), Sreten Mokrović (Jura), Anica Dobra (Jagoda), Karlo Maloča (Žac), Kaja Šišmanović (Una), Elizabeta Kukić (Dunja) i Sara Stanić (Marina), a uz niz drugih glumaca koje smo gledali u prvoj sezoni 'Crno-bijeloga svijeta' vidjet ćemo i neka nova glumačka imena poput Nikše Butijera, Enesa Vejzovića, Silvija Vovka, Gorana Grgića, Nere Stipičević, Vladimira Posavca Tušeka, Ive Babić i drugih.

Promo

Promo

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Scenarist, redatelj i montažer serije je Goran Kulenović. Uz njega scenarij potpisuje Renato Baretić. Direktor fotografije je Mario Sablić, kostimografkinja je Ivana Zozoli Vargović, a za originalnu glazbu odgovoran je Dubravko Robić. Masku nadgleda Slavica Šnur, scenograf je Mario Ivezić, izvršna producentica je Maja Vukić, producent Ivan Maloča, a urednik serije Hrvoje Ivanković.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!