ASTRO PROFIL

Kako podznak utječe na Ribe?

17.03.2015 u 11:19

Bionic
Reading

Nakon solarnog znaka, podznak ili ascendent drugi je najvažniji faktor koji određuje astrološki profil ličnosti. To je zodijački znak koji se nalazi na istočnom horizontu u trenutku rođenja. Tko je rođen oko svitanja, ima isti solarni znak i podznak, a rođeni predvečer imaju podznak u suprotnom znaku od solarnog. Za precizno izračunavanje podznaka, nužno je poznavati točno vrijeme i mjesto rođenja i konzultirati posebnu tablicu ili se poslužiti računalnim programom

VATRENI ZNAKOVI

Ribe podznak Ovan

Vaša je energija prilično raspršena i nefokusirana. Često ste zabrinuti, a tokom života mogli biste razviti hipohondriju. Životne negativnosti utječu na vas više nego povoljna zbivanja pa ste često nezadovoljni. Vaša izrazito emocionalna priroda navodi vas na kreativne poslove, medicinu, socijalni rad i zaštitu životinja.

Ribe podznak Lav

Sastavljeni ste od suprotstavljenih energija vode i vatre. Vaše su emocije vrlo snažne pa vam remete psihičku ravnotežu. Okolina jako djeluje na vas pa se teško uspijevate othrvati tuđim utjecajima. U duši ste povučeni i suzdržani, no kad ste u dragom društvu do izražaja dolazi vaša lavlja komponenta pa odlazite u drugu krajnost.

Ribe podznak Strijelac

Ova astrološka kombinacija obično stvara velike sanjare koji žive u svom svijetu. Budući da su izrazito duhovni, mnogi će ih ljudi smatrati misticima ili boemima. Profesionalno mogu uspjeti kao umjetnici, učitelji, socijalni ili vjerski radnici. Putovanja su im bitna za pronalaženje smisla i istine u životu.


ZEMLJANI ZNAKOVI

Ribe podznak Bik

Ovo je jedna od boljih zodijačkih kombinacija te obično donosi zamjetan uspjeh. Imate sreće, ali pogriješit ćete računate li samo na nju. Najjače su vam strane društvenost, uljudnost i sposobnost razumijevanja ljudi. Intuicija vam je vrlo prodorna pa neki misle da ste vidoviti. Potrebne su vam lijepe riječi i laskanje, što netko može zlorabiti.

Ribe podznak Djevica

Ribe s podznakom u Djevici vrlo su znatiželjne, kritične i oštroumne. Intelektualni su im kapaciteti naglašeni. Sposobnosti rasuđivanja i intuicije toliko su im jake da će ih mnogi iz okoline slušati i pitati za savjet. Ne samo što su razumne, nego su i vrlo osjećajne, samilosne i empatične, što ih čini omiljenima u društvu.

Ribe podznak Jarac

Mnoge Ribe s podznakom u Jarcu istinski su humanitarci, a neke od njih i same pokrenu dobrotvornu organizaciju. Imaju potrebu za istraživanjem duhovnog pa proučavaju filozofiju i religiju. Iako su obdarene dubokim emocijama, naglašena im je i racionalna strana ličnosti pa se ne razbacuju s novcem.

ZRAČNI ZNAKOVI

Ribe podznak Blizanci

Bistri ste i dobro se verbalno izražavate, ali se vaše riječi okolini ponekad čine isprazne i neiskrene. Mnogo se trudite, ali često pogrešno tempirate poteze. To je posljedica visoke mentalne i emocionalne osjetljivosti i manjka unutrašnje ravnoteže. Morate naučiti raspoznavati bitno od nebitnoga i donositi ispravne odluke.

Ribe podznak Vaga

Pod utjecajem komunikativne i otvorene Vage, ovi zanesenjaci često iskoračuju iz svijeta mašte u javnost. Imaju mnoštvo ideja posebno što se tiče novca i zarade, no moraju biti oprezni prilikom većih ulaganja, jer znaju biti skloni pogrešnim procjenama. Posjeduju jaku intuiciju i imaju bogati duhovni život. Žive za ljubav i žele partnera koji će ih obožavati.

Ribe podznak Vodenjak

Ove su Ribe ili ispred ili iza svog vremena, a najmanje u sadašnjosti. Izuzetno su maštovite i pune originalnih ideja, samo što ih teško primjenjuju u stvarnosti. Zanimaju se za mnoge teme, ali se u pravilu ne specijaliziraju ni za što. Dobro ih je imati uza sebe, jer imaju razvijenu empatiju i rado pomažu ljudima i životinjama u nevolji.

VODENI ZNAKOVI

Ribe podznak Rak

Prijateljski ste nastrojeni prema ljudima i životinjama i rado pomažete slabijima i ugroženima. Intuitivni ste i osjećajni te stoga snažno svjesni tuđih duševnih stanja i nakana. Imate šesto čulo za poslove i financije pa nagonski znate kad treba djelovati, a kada se suzdržati. Uspijete li ovaj dar ispravno koristiti, daleko ćete dogurati.

Ribe podznak Škorpion

Ove Ribe obogaćene intenzivnom prirodom Škorpiona. Romantične su, nježne i željne pažnje, no jednako im mnogo znače strast i žestok seks. Zrače posebnom energijom koja je drugima privlačna. Suosjećajne su i pomažu bližnjima, no zauzvrat traže poštovanje i zahvalnost. Ljubomorno čuvaju svoju privatnost, a ako su povrijeđene sklone su osveti.

Ribe podznak Ribe

Vrlo zanimljiva astrološka kombinacija koja stvara kreativce, filozofe, psihologe i dobrotvore. Vaša jaka intuicija omogućuje vam da vidite stvari koje su drugima skrivene, no zato vam je razumska komponenta slabija te vas navodi na banalne previde. Dobro obrazovanje i čvrsta disciplina nužni su vam za uspjeh.