SVESTRANA UMJETNICA

Kako će Nada Rocco pomoći ženama da budu zdrave

01.10.2015 u 20:27

Bionic
Reading

Nakon što se knjiga glumice Nade Rocco 'Moje sirove strasti', u kojoj je progovorila o svom putu prema zdravoj hrani i otkrila svoje najdraže recepte - rasprodala, napisala je njezin dodatak, a trenutačno piše novu knjigu u kojoj će otkriti recepturu za dug i zdrav život

'Napravili smo novih 700 komada knjige 'Moje sirove strasti', jer je prvo izdanje knjige jako dobro prošlo, reakcije su bile sjajne', pohvalila se umirovljena glumica Nada Rocco, koja više od deset godina uživa u blagodatima prehrane bez termičkih obrada. U 68. godini osjeća se bolje nego ikada, a osjećaju se i oni koji su primijenili njezin način prehrane.

'Nitko u potpunosti to ne slijedi jer je teško mijenjati svoje navike. Najviše rade gusti sok, popularni smoothie, a čim njih konzumiraju, već osjećaju poboljšanje. Samo jedan obrok da bude takav kao što je smoothie, i popravili ste svoje zdravstveno stanje. Ako ljudi nisu u stanju posve prijeći na sirovu hranu, mislim da bi trebali barem dvaput godišnje biti na sirovom i očistiti organizam', objasnila je. Knjigu 'Moje sirove strasti' napisala je inspirirana knjigama i predavanjima najistaknutije suvremene zagovornice sirove prehrane Victorije Boutenko, kao i knjigama pionira sirovojedstva, američkog liječnika dr. Normana Walkera.

Danas razmišlja o radionicama na kojima bi zainteresirane poučila pripremi sirovih namirnica.
'Htjela bih pronaći prostor u kojem bih to radila. Pričala bih o svojim iskustvima i da ljude potaknem da krenu u to, jer su rezultati zaista fantastični', ističe. Upravo zahvaljujući sirovoj hrani izliječila je osteoporozu, popravila krvnu sliku i riješila se alergija, problema sa sinusima i masnih naslaga.

Umirovljeničke dane provodi vrlo aktivno.
'Cijelo vrijeme imam nekog posla, stalno sam u pokretu, živim punim plućima. Radim i na novoj knjizi, pratim u kinu Europa dobre filmove, a na televiziji volim pogledati dokumentarce što je također dio mog penzionerskog angažmana', kaže kroz smijeh. Uvijek optimistična i nasmijana, svoj dobar izgled i vitalnost, osim zdrave hrane, duguje i genima.

'Važna je njega i da osoba brine o sebi. I o tome što će jesti, kakvu kremu će staviti na lice, a i kakve će deterdžente upotrebljavati. Naravno da će prirodna krema ili deterdžent koji koristimo napraviti blagodat za nas više od nečega što je puno kemije', kaže.

Nova knjiga na kojoj radi bit će receptura za to kako doživjeti visoke godine, pritom biti zdrav, dobro izgledati i biti optimistična duha.
'To će biti kao neka biblija za žene. U njoj ću opisati svoja iskustva', otkrila je.


Nada ne živi isključivo na sirovim obrocima, kombinira ih s ajurvedskom prehranom i makrobiotikom