FESTIVAL U RIJECI

Kako će izgledati ovogodišnja Hartera?

05.07.2013 u 16:56

Bionic
Reading

Deveti festival Hartera održat će se 19. i 20. srpnja u Rijeci

Događanja na glavnom stageu:

Dok vođa poznatog dance punk benda LCD Soundsystem James Murphy ne zna što bi radio ovih dana, njegov bubnjar Pat Mahoney je osnovao novi bend i dolazi kao DJ na Harteru. Mahoney je s glazbenikom i DJ-em Denissom McNayem osnovao Museum of Love i dvojac je prvi singl 'Down South' objavio 18. lipnja u Mahoneyevoj izdavačkoj kući DFA Records.

Svestrani Mahoney je započeo glazbenu karijeru kao hard core punk bubnjar sredinom 90-ih u bendu Les Savy Fav, onda je s Murphyjem osnovao LCD Soundsystem, a početkom 2000-ih počeli su nastupati kao DJ-evi u njujorškim i londonskim klubovima, primjerice u klubu Fabrick.

Mahoneyeva DJ lista je vrlo glasna kombinacija prljavog disco punka i old school dancea, funka i worlda. Na pitanje kakvu glazbu voli, odgovorio je: 'Volim puštati samo hitove. Možda nitko u publici neće moći prepoznati niti jedan, ali sve je u tom osjećaju originalnosti i da pjesme govore jedna drugoj. Osim toga, muziku puštam gomili indie klinaca koji najčešće mrze dance glazbu ili to misle. Zato mi je fora prevariti ih i uvući u glazbu i ples, ali to ne želim uraditi na silu.'

Doorly

Britanski dubstep funky DJ poznat je po svojim dugogodišnjm nastupima na Ibizi i gost je mnogih festivala kao što su Glastonbury, Global Gathering, Secret Garden Party, Lovebox, Beatherder i drugi.

ELI & FUR

Dvije prijateljice, Eli Noble i Jennifer Skillman, svojim synth popom i i techno houseom postale su zvijezde londonskog undergrounda, a nastupale su na festivalima Glade i Glastonbury.

Marmat (sicko disko) + Jan frensin + FM



Floor: Elektrana - Republika; Hartera

Conrad Medvedov

Jonty Scrufff

Mile Hund

Dead Trash Superstar

Appaloosa