NEVJEROJATNE STVARI

Kad ovo saznate, neke ćete filmove gledati drugim očima

31.03.2014 u 15:45

Bionic
Reading

Tko bi ikad pomislio da je Tom Selleck bio prvi izbor za ulogu Indiane Jonesa koja je proslavila Harrisona Forda ili da je Leo DiCaprio trebao glumiti u 'Američkom psihu'? Pred vama su nevjerojatne činjenice iz svijeta filma

Da su se ostvarile neke od ovih dolje navedenih stvari, mnogi kultni filmovi ne bi bili onakvima kakve ih danas znamo, piše Buzzfeed.

Evo ih:

Tom Selleck je bio prvi izbor za ulogu Indiane Jonesa

James Cameron je želio da Gwyneth Paltrow glumi Rose u 'Titanicu'. Ta je uloga proslavila Kate Winslet

Leonardu DiCapriju je ponuđena uloga Patricka Batemana u 'Američkom psihu', no odustao je. Umjesto njega ulogu je dobio Christian Bale, a on je inspiraciju za svoju rolu, kako je kasnije tvrdio, pronašao u – Tomu Cruiseu. Naime Bale kaže da je vidio jedan njegov intervju u kojem je Cruise imao hladan pogled dok se ponašao prijateljski.

Tim Burton
angažirao je 40 istreniranih vjeverica kako bi lomile orahe za film 'Charlie i tvornica čokolade'.


Joe Pesci
je zbilja ugrizao za prst Macaulyja Culkina u filmu 'Sam u kući' pa glumac i dan danas ima ožiljak.

Ridley Scott zabranio je dio u scenariju u kojem Louise ljubi Thelmu u filmu 'Thelma i Louise', no Susan Sarandon je to ipak napravila. Scena na kraju nije izbačena jer je to bio njezin zadnji dan na snimanju i nije bilo povratka.

Fraza old sport u filmu 'Veliki Gatsby' može se čuti 55 puta.

Pumbaa u 'Kralju lavova' je prvi lik koji je ispustio vjetar u nekom Disneyjevom filmu.

U svakoj sceni kada netko umire u filmu 'The Departed' vidi se 'X' na ekranu točno pred smrt.

Trinaestogodišnja Lily Allen u filmu 'Elizabeta' nalazi se pored Cate Blanchett

Eric Stoltz trebao je igrati Martyja McFlya u 'Povratku u budućnost', pa je čak snimljeno i pola filma s njim dok nije došao Michael J. Fox.

'Ratovi zvijezda' zvali su se na početku 'The Star Wars', ali je 'the' s vremenom otpalo.

Možda ne znate, ali samo je 12 godina razlike između glumaca Seana Conneryja i Harrisona Forda koji u 'Indiani Jonesu' glume oca i sina.

Manje je poznato to da je Bill Murray bio jedan od glumaca u igri za ulogu Hana Sola u 'Ratovima zvijezda'.

Sjećate li se scene iz onog odurnog WC-a i Ewana McGregora u 'Trainspottingu'? Fekalije je 'glumila' čokolada.

Znate li da je 'Psiho' Alfreda Hitchcocka bio prvi američki film u kojem je prikazano puštanje vode u WC-u?

Tijekom snimanja 'Igara gladi' Jennifer Lawrence je slučajno udarila kolegu Josha Hutchersona koji je zadobio potres mozga.


Bruce Willis je zbilja jako sretan što je uopće dobio ulogu u filmu 'Umri muški' jer je scenarij, kako se pričalo, napisan za Franka Sinatru još dok je bio živ! A ta je uloga prije ponuđena Arnoldu Schwarzeneggeru, Sylvesteru Stalloneu, Burtu Reynoldsu, Richardu Gereu, Harrisonu Fordu i Melu Gibsonu.

Prema Guinnessovoj knjizi rekorda, 'Gospodar prstenova' drži rekord po broju lažnih stopala korištenih u filmu, točno 60.000.

Will Smith je za dlaku postao Neo u 'Matrixu'! Ulogu je odbio jer je snimao film 'Divlji, divlji zapad', no to nije učinio Keanu Reeves. Svoju je grešku Will kasnije i javno priznao.

Film 'Jerry Maguire' napisan je zapravo za Toma Hanksa i Winonu Ryder.

Michelle Pfeiffer
odbila je ulogu u filmu 'Kad jaganjci utihnu' izjavivši da je previše nasilan.

Za ulogu u filmu 'Soba panike' bila je jako zagrijana Nicole Kidman, no nije je dobila jer je tada muku mučila s ozlijeđenim koljenom – 'uspomenom' sa snimanja 'Moulin Rougea'. Na kraju smo u tom filmu gledali Jodie Foster i tada potpuno nepoznatu Kristen Stewart (kasnije Bella iz sage 'Sumrak').

Producenti su htjeli da u filmu 'Klub boraca' glumi Russell Crow – dobio ju je Brad Pitt. On i britanska glumica Helena Bonham Carter proveli su tri dana snimajući zvuke orgazma za svoju scenu seksa koja je na kraju izbačena.