ROBIN GIBB POHVALIO IZBOR

Josipović po volji i legendarnom Bee Geesu

  • Autor: Hina / tportal.hr
  • Zadnja izmjena 21.05.2012 10:53
  • Objavljeno 14.01.2010 u 11:09
Robin Gibb

Robin Gibb

Izvor: Sipa Press / Autor: SIPA press

Robin Gibb, pjevač i tekstopisac legendarne skupine Bee Gees i predsjednik Međunarodne organizacije društava za zaštitu autorskih prava (CISAC), u srijedu je u priopćenju pozdravio izbor Ive Josipovića za novog predsjednika Hrvatske

Josipović je poznati skladatelj i bivši glavni tajnik Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP, člana CISAC-a od 1992, navodi se u priopćenju koje prenosi internetski portal Music Industry News Network (MI2N) iz New Yorka.
 
Glavni direktor CISAC-a Eric Baptiste kazao je da su 'pobjedom Josipovića autori dobili snažnog zagovornika u zemlji koja je pokazala da je usprkos izazovima moguće uspostaviti učinkovito upravljanje autorskim pravima u tom dijelu Europe'.

'Posljednji primjer je prošlogodišnja uspješna akcija Hrvatskog društva skladatelja kojom je zaustavljen pokušaj turističkog sektora da uskrati autorima većinu njihovih tantijema', ističe Baptiste.

Potpora Josipovića bit će posebno važna kada se Hrvatska priključi Europskoj uniji, što se predviđa 2012. godine, ističe CISAC, organizacija sa sjedištem u Parizu.

Kao čelnik Hrvatskog društva skladatelja od 1987. do 2000. i član Upravnog odbora, Josipović je igrao važnu ulogu u modernizaciji Društva, razvoju njegove stručne službe Zaštita autorskih muzičkih prava te borbi za provedbu zakona o zaštiti autorskih prava, dodaje CISAC.

U priopćenju se također ističe da je Josipović skladao oko 50 djela za komorne i simfonijske orkestre koja se često izvode u Hrvatskoj i inozemstvu te da je uz svoju političku aktivnost profesor prava na Pravnom fakultetu u Zagrebu i predavač na zagrebačkoj Glazbenoj akademiji.Bee Gees: How Deep Is Your Love

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi