ISKRENO O ENI, VLATKI I DOLORES

Josip Radeljak otvoreno o ženama koje su mu obilježile život

24.04.2016 u 20:41

Bionic
Reading

Poznati hrvatski biznismen i bivši suprug Ene Begović prvi put je otvoreno porogovorio o najtežem životnom razdoblju nakon tragične smrti slavne glumice, utjesi koji je nakratko pronašao u braku s Vlatkom Pokos i vezi s glumicom Dolores Lambašom koja, kaže, plemenita i drugačija, nije zaslužila takav tužan kraj

U velikoj životnoj ispovijedi za Jutarnji list 72-godišnji Josip Radeljak Dikan otkrio je najzanimljivije detalje svog života, koji bi se mogli naći u knjizi koju piše. Prošlo je 16 godina od smrti Ene Begović, a Radeljak je sada prvi put ispričao kako je preživio gubitak supruge i njezinu tragičnu smrt.

'Ni najgorem neprijatelju ne želim da proživi tugu i strah koje sam osjećao kada sam se jutro nakon tragične pogibije svoje supruge našao posve sam, s tek rođenom djevojčicom u rukama! U trenutku kada uopće uspijete preživjeti životnu tragediju, možda ravnu onim grčkim - pogibiju voljene Ene, prisiljeni ste odabrati samo jednu od triju mogućnosti - otići s ovog svijeta, propiti se ili nastaviti sa životom, 'liječeći' se svim mogućim sredstvima, pa tako i provizornim 'ljekovitim' vezama i brakovima, u svakom slučaju aktivnim životom kao da se ništa nije dogodilo, po principu 'da zaboraviš - da ne poludiš'. Jer Ena je za mene ipak bila samo jedna, ostala je zauvijek Ena i samo Ena', priznaje Radeljak i nastavlja:

'Kao čovjek od krvi i mesa i nemajući namjeru glumiti čistunca i pravednika, odlučio sam tada uzeti preostale krhotine života u svoje ruke, ako ništa a ono zbog još nejake djece, te pristao na 'kemoterapiju' - ili živ ili mrtav! - znajući unaprijed da me brojni promatrači, čiju je znatiželju i tako već sama bizarna nesreća izazvala, neće ni pokušati shvatiti! I prije i za vrijeme i nakon Ene bio sam prekomjerno granatiran teškim topovima tabloida, pljuštali su novinski naslovi i neistine, da bih na kraju, kada su se magle razišle, ipak shvatio jednu od najvećih činjenica: nitko ti ne želi, neće i ne može oprostiti život u društvu zgodnih i uspješnih žena!' zaključio je Dikan.

Ispričao je i kako je utjehu pronašao u Vlatki Pokos koja je, tvrdi, na početku njihove veze bila draga i simpatična osoba.

'Doživio sam je na početku poput lijeka za svoje tragično stanje raspadanja, nešto poput 'nužnog zla'', objašnjava.

Šibenska glumica Dolores Lambaša je, kaže, bila nešto sasvim drugo - plemenita i drugačija od drugih. Ona je ta koja je prilikom njihova susreta jednog ljeta u Umagu povukla prvi potez.

'U duši i liku prelijepa, iako prije mene teškim životom izmorena, talentirana, dobra i ljudska Dolores! Prišla mi je jedne ljetne večeri u Umagu, sjela kraj mene i jednostavno izgovorila: 'Ja sam od večeras s vama u vezi!' To mi se jako svidjelo. Sve je bilo spontano. Nakon gotovo pet godina zajedničkog života i njezinog sklada sa mnom i s mojom kćerkicom, problemi nastaju kada njezina karijera počinje patiti zbog meni nesklonih medijskih lobija. I o tome ću dulje i pobliže u knjizi jer Dolores to zaslužuje! Težeći uspjehu i družeći se, nažalost, s nepoćudnim ljudima iz glumačkog svijeta, koji su je samo nastojali iskoristiti zbog njenih ljudskih slabosti, završila je onako nepravedno, kriminalno i tužno! Zaslužila je zaista mnogo više!' zaključio je Radeljak u Jutarnjem.