U POREČU

Još samo dva dana do početka Valamar Jazz Festivala

04.07.2011 u 15:55

Bionic
Reading

U sklopu ovogodišnjeg Valamar Jazz Festivala, u galeriji Sinčić u Poreču, izložbu fotografija 'Portreti jazz umjetnika' predstavit će neumorni kroničar jazz zbivanja u Hrvatskoj – Davor Hrvoj

Svečano otvaranje izložbe zakazano je za 6. srpnja u 20 sati, a bit će otvorena do 10. srpnja.

Uvertiru u drugo izdanje ovog festivala koncertom u Lapidariju zavičajnog muzeja Poreštine 06. srpnja održat će Massimo Savić.

Glavni program krenut će 7. srpnja iz Eufrazijeve bazilike gdje će svoje koncerte održati francuski harmonikaš Richard Galliano i Tamara Obrovac i Transhistria ensemble u suradnji s s češkim gudačkim kvartetom Epoque.

Drugog dana glavnog programa festival se seli nasuprot porečke rive, na otočić Sv. Nikola. Na pozornici tik uz more i pod otvorenim nebom, publici će se predstaviti kvratet nove zvijezde džeza, Miguela Zenona, a nakon njega nastupit će istinska diva Tania Maria.

U završnoj večeri nastupit će jedan od najcjenjenijih trubača i skladatelja današnjeg džeza – Tom Harrell, a festival će u funky ritmu zaključiti sastav Nils Landgren Funk Unit.

Program:

Srijeda, 6. 7. 2011.
Massimo Savić Sings Standards u 21 sat

Četvrtak, 7. 7. 2011.
Tamara Obrovac transhistria ensemble i kvartet Epoque u 20 sati
Richard Galliano Piazzola Forever Septet u 21,30

Petak, 8.7.2011.

Miguel Zenon Quartet u 20:30
Tania Maria Viva Brazil Quintet u 22 sata

Subota, 9. 7. 2011.
Tom Harrell Quinet u 20,30
Nils Landgren Funk Unit u 22 sata

Karte za vrhunski jazz mogu se naći u sustavu Eventima ili u Poreču u hotelima agreb, Fortuna, Valamar Riviera i Valamar Diamant