U SKLOPU PULA FF

Još devet dana za prijave na natječaj amaterskog filma

23.05.2012 u 14:10

Bionic
Reading

Još devet dana zaprimat će se prijave za natječaj amaterskog filma 'doFuraj svoj film!', jedan od popratnih programa Festivala igranog filma u Puli

Natječaj kratkog amaterskog filma doFuraj svoj film! već se devetu godinu zaredom odvija kao jedan od popratnih programa Festivala igranog filma u Puli. Ove godine natječaj je otvoren do 1. lipnja, a prijavljeni filmovi bit će prikazani u sklopu 59. festivala igranog filma u Puli, koji se održava od 14. do 28. srpnja 2012. godine.

Kao revija kratkog amaterskog filma potiče mlade, možda još neafirmirane umjetnike, da iskažu svoj talent omogućujući im platformu za prikazivanje i daljnju promociju uradaka. Iz toga razloga ne postoji ulazna naknada za sudjelovanje u natječaju.

Na natječaj se mogu prijaviti autori s uratkom u trajanju do 1 minute u video formatu .avi. Film može i ne mora biti montiran, a jedan autor može sudjelovati s najviše dva filmska uratka. Filmovi uvršteni u natjecateljski program natječu se u sljedećim kategorijama:

- najbolji film (ili najbolja ideja) po glasovima žirija (odluku donosi žiri sastavljen od strane organizatora)
- najbolji film po glasovima publike (odabiru posjetitelji www.pulafilmfestival.hr i www.max.tportal.hr online glasovanjem u razdoblju od 15. lipnja do zaključno sa 1. srpnja 2012.)

Stručni žiri koji će odlučivati o najboljem filmu čine: glavni urednik portala Ravno do dna i novinar emisije 'Ružiona' (HRT) Zoran Stajčić, filmski kritičar i novinar dnevnih novina Slobodna Dalmacija Jakov Kosanović te multimedijalni umjetnik Matija Debeljuh. Vrijedna nagrada za najbolji film po odluci stručnog žirija, koju T-com dodjeljuje kao partner Festivala, uručit će se na Svečanoj dodjeli nagrada u Areni 28. srpnja 2012 godine. Pobjedniku i njegovoj pratnji osigurat će se besplatan smještaj u Puli od 26. do 29. srpnja 2012 godine.

A OVDJE pogledajte prošlogodišnji pobjednički film 'Vjera u život' autora Davida Bagarića iz Čeminca. 

Sve ostale potrebne informacije u svezi sudjelovanja nalaze se na internetskoj stranici www.pulafilmfestival.hr u dijelu popratnih programa.

Još je samo devet dana ostalo za prijavu, stoga se pozivaju svi mladi neafirmirani filmski umjetnici da iskoriste priliku i izbore svojim filmskim uracima zvjezdano nebo u Areni.