67. DODJELA EMMYJA

Jon Hamm dopuzao po nagradu, Viola Davis ušla u povijest

21.09.2015 u 11:31

  • +8

67. dodjela nagrade Emmy

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Na dodjeli prestižnih američkih televizijskih nagrada uzbuđenja nije nedostajalo, posebno za glavnu zvijezdu serije 'Momci s Madisona', 44-godišnjeg Jona Hamma, koji je nakon osam godina nominacija napokon dobio Emmyja za najbolju mušku ulogu. Viola Davis prva je tamnoputa glumica koja je sinoć nagrađena Emmyjem u kategoriji za glavnu žensku ulogu u dramskoj seriji, a Julia Louis-Dreyfus slavila je četvrtu godinu zaredom kao najbolja glumica u humorističnoj seriji 'Veep'

Bila je to definitivno večer Jona Hamma, glumca koji je nakon najtežeg razdoblja u svom životu dobio nagradu koju je priželjkivao osam godina. Glavni glumac serije 'Mad Men' puzeći je došao po Emmyja za najbolju mušku ulogu koja mu je dugo izmicala. Posvetio ju je svojoj sada već bivšoj partnerici Jennifer Westfeldt, s kojom je proveo 18 godina, a kraj ljubavi javnosti su obznanili početkom ovog mjeseca.


Jon Hamm bio je sinoć najšarmantniji dobitnik Emmyja

'Za Jen! Mora da je došlo do neke greške. Ovo je nemoguće - biti proglašen najboljim u ovako velikoj konkurenciji', našalio se glumac. Jedinstvena 50-godišnja Viola Davis sinoć je ušla u povijest kao prva tamnoputa glumica koja je dobila nagradu Emmy u kategoriji za  najbolju žensku ulogu. Njezina maestralna izvedba u seriji 'How To Get Away With Murder' nije mogla proći nezapaženo, kao ni upečatljiv govor koji je sinoć održala pred prepunom dvoranom:

'U svojoj glavi vidim granicu. I iza nje zelene livade pune cvijeća te lijepe bijele žene koje mi pružaju ruke da dođem do njih i prekoračim tu liniju koja nas dijeli. Ali ne nalazim načina da dođem do njih.  Danas znam da je jedino što nas tamnopute žene dijeli od ostalih jest prava prilika. Ovu nagradu posvećujem tim divnim ljudima koji su ovu ulogu napisali za mene - piscima koji su definirali što to znači biti lijep, snažan, seksi i biti crn. Zahvaljujući njima prešla sam tu liniju', poručila je Viola Davis. 


Viola Davis najbolja je glavna ženska glumica

Julia Louis -Dreyfus (54) slavila je u kategoriji za najbolju glavnu žensku ulogu u komediji 'Veep' i to četvrti put zaredom. Bio je to njezin šesti Emmy. 'Moderna obitelj' ovaj put je izgubila od humoristične serije 'Veep', a ona se nakon pet godina napokon našla na pobjedničkom tronu. U kategoriji za najbolju dramsku seriju slavila je 'Igra prijestolja', a osvojila je sinoć još tri Emmyja. Peter Dinklage slavio je u kategoriji najboljeg sporednog glumca u dramskoj seriji i iznenađen te u suzama priznao da to nimalo nije očekivao.


Peter Dinklage i ekipa serije 'Igre prijestolja'


Julia Louis-Dreyfus slavila je četvrti put u istoj kategoriji