NAGAĐA SE

Jesu li Jay-Z i Kanye West bojkotirali Grammy?

14.02.2012 u 06:24

Bionic
Reading

Jay-Z i Kanye West nisu se pojavili na dodjeli ovogodišnjih Grammyja, iako su osvojili zajednički nagradu za suradnju na pjesmi 'Otis'

Američki mediji nagađaju da je reperski dvojac bojkotirao dodjelu nagrada jer je Jay-Z već prošle godine progovorio o tome da smatra da na Grammyjima rap izvođači nisu adekvatno valorizirani. 'Reperi zaslužuju više pažnje i od odbora za Grammy i od cijelog svijeta. Ako nosimo pištolj, to svi znaju, a ako idemo na svjetsku turneju, to nitko ne zna', obrazložio je prošle godine Jay-Z razlog bojkotiranja Grammyja.

Ove godine nagrađen je za suradnju s Kanyeom Westom za pjesmu 'Otis', a Kanye je osvojio tri nagrade jer je njegov album 'My Beautiful Dark Twisted Fantasy' proglašen najboljim rep albumom, pjesma 'All of the Lights' proglašena je najboljim rap pjesmom, a nagrađen je i za najbolju rep suradnju.

Mnoge je začudio Jay-Zev izostanak sa svečanosti, no razloge za izostanak malo tko vidi u činjenici da je prije tek mjesec dana postao otac malene Blue Ivy Carter.

Američki MTV nagađa da se Kanye možda nije pojavio jer je također bio uvrijeđen što njegov album 'My BeautifulDark Twisted Fantasy' nije bio nominiran za nagradu najbolji album.

Do sada se nijedan od dvojice repera nije oglasio o ovoj temi.