11. LISTOPADA

Jean Michel Jarre stiže u zagrebačku Arenu

15.06.2011 u 14:23

Bionic
Reading

U sklopu svoje svjetske turneje World Tour 2011, Jean Michel Jarre nastupit će u zagrebačkoj Areni 11. listopada, a očekuje nas nezaboravan audio-vizualni doživljaj

Jean Michel Jarre francuski je kompozitor, izvođač te priznati tekstopisac. Začetnik je elektronske glazbe te je uvelike pridonio toj najvećoj rastućoj glazbenoj evoluciji 20 stoljeća. Do sada je prodao više od 80 milijuna ploča, a prvi uspjeh ostvario je 1976. godine albumom 'Oxygène' koji je prodan u 12 milijuna primjeraka. Godine 1979. imao je nastup u Parizu na Place de la Concorde pred zavidnih milijun ljudi. Tijekom svoje karijere održavao je velike koncertne spektakle, koristeći velike građevine poput piramida, Eiffelovog tornja ili čak cijele gradove kao pozornice.

Danas je Jean Michel Jarre sinonim za mistično. Svojim albumima 'Oxygene', 'Equinoxe' te 'Magnetic Fields' postao je vizionar koji je utjecao na mnoge umjetnike od Air, Daft Punka, Mobya pa sve do The Chemical Brothersa i mnogih drugih čiji su koncerti također dio Jarre mita. Oni koji su imali priliku posvjedočiti njegovim nastupima, koji su ujedno i obilježili njegovu karijeru od Kine do Houstona, od Londona do Egipta, zauvijek će se sjećati ovih izvanrednih događaja.

Sir Arthur C. Clarke, futurist te kultni autor znanstvene fantastike, veliki fan Jeana Michela Jarrea, izjavio je: 'Slušao sam sve albume od Jeana Michela Jarrea opsesivno, znajući svaku notu napamet. Njegova glazba pratila me je kada sam stvarao '2010: Odyssey Two'. Njegovi koncerti su uvijek proslava čuđenja...'

Početak redovne prodaje ulaznica za jedan od najnevjerojatnijih glazbenih doživljaja počinje u petak, 17. lipnja, u 9 sati na svim prodajnim mjestima Eventima, a u prodaji je samo 8.000 ulaznica.

Ulaznice su podijeljene u sljedeće kategorije:
VIP PARTER: 350 kuna
PARTER SREDINA: 300 kuna
PARTER: 250 kuna
TRIBINE: 280 kuna
LOŽA: 600 kuna