DOLAZI U ZAGREB

Jean Michel Jarre predstavio najveći zvučnik na svijetu

08.09.2011 u 15:48

Bionic
Reading

Jean Michel Jarre nije samo vrhunski glazbenik, već i vrlo inovativan poduzetnik. Ovaj francuski virtuoz, koji 11. listopada nastupa u zagrebačkoj Areni, predstavio je AeroDream One, najveći i najmoćniji zvučnik na svijetu

Jean Michel Jarre, francuski skladatelj i glazbenik kojem je glazba definitivno na vrhu važnih životnih stvari, izumio je čudovišan zvučnik s namjerom da pokaže važnost glazbe u svijetu i podsjeti ljubitelje glazbe kako glazba treba biti nešto posebno i u središtu svakog pojedinca. Glazba treba biti u sredini sobe, ne u nekom kutu, na polici ili u prijenosnim uređajima. Naravno da su svi oblici slušanja glazbe dobrodošli, no ponekad glazbi trebamo posvetiti malo svojeg vremena, a ne samo slušati ju usput.

'S napretkom tehnologije, uvjeti snimanja glazbe u studiju znatno su napredovali, dok sredstva za slušanje glazbe nemaju neki značajni pomak: vinil je zamijenio CD, uglavnom slabije kvalitete, a sada i MP3 koji je po kvaliteti na još nižem stupnju. Postupno gubimo našu emocionalnu odanost zvuku', rekao je Jarre.

AeroDream One publici je predstavljen na berlinskom IFA sajmu. Ovaj moderni srebrno-stakleni zvučnik osim što svojom glasnoćom može zabavljati cijelo susjedstvo vizualno je vrlo inovativan i zanimljiv.

Zvučnik je visok 3,5 metara, težak oko 400 kg te snage od 10.000 W. Također je težak u pogledu cijene. Vrijedi kao kuća, oko 550 tisuća dolara. Tu je i minijaturna 43-inčna verzija koja se prodaje za oko 1.200 dolara. Praktičnija verzija je nešto viša od jednog metra i teži oko 14 kg.

Svaki zvučnik se posebno izrađuje, potrebno ga je naručiti. Isporuka naručenog zvučnika obećana je u roku od šest mjeseci. Kupci mogu birati između tri različite boje, a s narudžbom dobivaju dvije VIP ulaznice koje uključuju upoznavanje glazbenika na koncertu tokom svjetske turneje.

Jean Michel Jarre u Hrvatsku dolazi u sklopu svoje svjetske turneje World Tour 2011. U zagrebačkoj Areni nastupit će 11. listopada, a očekuje nas nezaboravan audio-vizualni doživljaj te savršeno spajanje nevjerojatnih scenskih efekata integriranjem najnovije tehnologije zvuka i svjetla.

Ulaznice se mogu kupiti na ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima:

VIP PARTER: 350 kn
PARTER SREDINA: 300 kn
PARTER: 250 kn
TRIBINE: 280 kn
LOŽA: 600 kn