JACK NICHOLSON

'Jako sam usamljen i umrijet ću sam!'

12.01.2015 u 14:50

Bionic
Reading

Američki filmski veteran Jack Nicholson u svom je posljednjem intervjuu priznao kako se kaje što ga je nekadašnja titula najvećeg holivudskog ženskara koštala sreće u starosti

Nekad je bio na glasu kao najopasniji ljubitelj žena u Hollywoodu pred čijim su šarmom padale i najhladnije dame velikog platna, a danas je usamljeni starac koji zbraja svoje životne greške i priželjkuje osobu pored sebe koju će iskreno voljeti i koja će voljeti njega.

Riječ je naravno o Jacku Nicholsonu, glumačkom osobenjaku koji u svom životnom vijeku nikad nije pribjegao patetici, no u 77. godini života stvari su se promijenile. U posljednjem intervjuu koji je dao američkom časopisu Closer, Nicholson se opisao kao 'muškarca u kojeg žene nikad nisu imale povjerenja'. S razlogom! Prekid desetogodišnje veze s glumicom Angelicom Huston koju je ostavio zbog trudne ljubavnice naziva 'najtežim razdobljem u svom životu'.

Huston mu je nakon puno godina to oprostila, ali Jack sam sebi nikad nije. 'Usrećila bi me još jedna romansa, no realan sam i ne vidim da će mi se želja i ostvariti. Moj nekadašnji ludi ritam života osvetio mi se u starosti. Još uvijek sam divlji u srcu, ali i zarobljen u ovim godinama i tijelu. Više se ne mogu nabacivati lijepim ženama u javnosti; nije da sam to odlučio, već nije pristojno u mojim godinama', priznao je glumac.

'Imao sam sve što jedan muškarac u životu može imati, ali ne i iskrenu ljubav. Na tom polju sam zakazao i nikad se nisam dokazao! Svatko živi kako želi, ja sam radio što sam htio i evo gdje me je to dovelo. Svi smo mi samo ljudi koji rijetko čine prave stvari za sebe, a češće one pogrešne', zaključio je u osmom desetljeću života usamljeni Nicholson.

Danas kad živi jedan posve drugačiji život od onog buntovničkog koji ga je skupo koštao, spava do jedan sat poslijepodne, a doručkuje čašu mlijeka umjesto viskija i kave nekad. Često igra golf ili sređuje imanje u susjedstvu koje je posjedovao Marlon Brando, a koje je kupio da bi izbjegao znatiželjne susjede.

Nekad aktivan noćni život zamijenio je gledanjem filmova sa svojim prijateljima. Najslabija točka su mu, kaže, žene.


'Bio sam kakav sam bio, nijedna mi nije vjerovala ni riječ koju sam joj rekao. Proklele su me!' kroz smijeh će Jack ne skrivajući zabrinutost zbog usamljeničkih godina koje su ga zatekle.
'Strah me je da ću umrijeti sam u ovoj velikoj kući na brdu. Djeca me nagovaraju da je prodam i preselim se negdje gdje ću biti bliže njima, ali zasad o tome ne želim razmišljati. Previše volim ovaj svoj brlog, tu su mi sve uspomene, cijeli moj život', tvrdoglavo će glumac kojeg su sve žene s kojima je bio u vezi nazvale 'djetinjastim, emocionalno nezrelim, ali i vrlo velikodušnim'.

No njegova velikodušnost nije mogla prevladati mane zbog kojih je danas sam.