NOVI SAD, 12. DO 15. SRPNJA

Jaka elektronska imena na Exit Festivalu

10.05.2012 u 15:26

Bionic
Reading

Dance Arena, Main Stage, Happynovisad i Elektrana Exit Festivala s ponosom objavljuju izvođače koji su među najprogresivnijima u svojim glazbenim žanrovima, a njihovo naelektriziranje će se ovog ljeta inducirati u električno polje na Petrovaradinskoj tvrđavi, od 12. do 15. srpnja u Novom Sadu

Line-upu na Dance Areni pridružuje se 12. srpnja Jacques Lu Cont, jedan od mnogobrojnih pseudonima gospodina Stuarta Pricea, kultnog imena french housea i synthpopa koji je megapopularnost stekao najviše zahvaljujući suradnji s Madonnom. Istoga dana nastupit će i Eats Everything, britanski producent koji je posljednjih godina eksplodirao u underground house sceni. Trećeg dana festivala nastupit će američki techno i house producent Claude VonStroke, a na pozornici će mu se pridružiti i predvodnik njemačke house i elektro scene Tobi Neuman, koji nastupa zajedno s pionirom londonske underground house scene, Geddes. Osim njih, 14. srpnja nastupit će i američko-njemački technohouse/elektropop sastav Benoit & Sergio. Konačno, 15. srpnja na Dance Areni nastupit će australijski elektrohouse/dubstep duo koji čine dvojica članova sastava Pendulum, Knife Party.

After 2AM program glavne festivalske bine tradicionalno ugošćuje neka od najvećih imena svijetske drum’n’bass i dubstep scene. Drugog dana festivala u ovom programu nastupat će predvodnik nove škole d’n’b talenata u Europi Netsky. Istoga dana nastupa i britanski elektronski producentski tim, Drumsound & Bassline Smith. Posebnu podršku će im pružiti MC Dynamite, globetrotter i propovjednik jungle, d'n'b, ali i hip hop, dubstep i reggae plesnih podija. After 2AM će 14. srpnja ugostiti izraelskog dubstep producenta i DJ-a Asafa Borgera, koji nastupa pod umjetničkim imenom Borgore. Posljednjeg dana festivala nastupit će i engleski muzičar, DJ, vizualni umjetnik, glumac i celebrity, Goldie, a društvo će mu činiti jedan od najtraženijih i najinovativnijih MC-jeva iz d'n'b i dubstep svijeta, SP:MC

Druga po veličini elektronska pozornica EXIT Festivala i mjesto koje već godinama okuplja samu kremu alternativne elektronike, Happynovisad i ove godine sprema program po mjeri ljubitelja najprogresivnijih muzičkih žanrova. U petak, 13. srpnja, potvrđeni su izvođači s izuzetno utjecajne i konzistentno kvalitetne Hotflush Recordings etikete. Tako će nastupiti Sigha, Tim Van de Meutter a.k.a. Locked Groove i George Fitzgerald. U subotu, 14. srpnja, očekuje nas nastup Jacka Hamilla poznatijeg kao Space Dimension Controller.

Elektrana stage, kultno mjesto nasmijanih ljubitelja elektro scene i promoter različitosti, neona i šljokica, najavljuje impozantnu listu, uz već potvrđene Sneaky Sound System i When Saints Go Machine. U četvrtak stiže i Christian Strobe. Dan kasnije, na Elektrana stageu nastupaju Thieves Like Us, sada petočlani bend koji uspijeva pomiriti post punk, new wave, italo disco, synthpop. Istoga dana očekuje nas i muzički genij iz Grčke, Nikkon. Udarnog dana festivala, u subotu, nastupit će ruski elektro-pop / elektro-funk duet formiran 2009. godine, Tapeaters i DAT Politics, jedan od najvažnijih elektro bendova na planeti.

Posljednjeg dana festivala na Elektrani nastupaju talijanski duo Franz + Shape, post-post-elektroclash Detachments i londonski duo A Terrible Splendour.

Nastup na ovogodišnjem Exit festivalu koji će se održati od 12. do 15. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi do sad su potvrdili Guns N’ Roses, Duran Duran, New Order, Erykah Badu, Plan B, AVICII, Richie Hawtin, Gossip, The Toy Dolls, Buraka Som Sistema i mnogi drugi.


Ulaznice za Exit, koji će se održati od 12. do 15. srpnja 2012, u prodaji su po sljedećim cijenama:
Festivalska ulaznica po redovitoj cijeni 555 kn.
Premium paket (za nove kupce) koji uključuje festivalsku ulaznicu, prijevoz i mjesto u kampu po cijeni od 895 kn, odnosno 745 kn za kupce iz Osijeka.
Jednodnevne ulaznice: četvrtak, petak ili nedjelja 245 kn, a subota je 260 kn.
Cijena kampa je 190 kn.