THE VOICE

Jacquesov i Tonyjev tim odmjerili snage

  • Autor: M.B.
  • Zadnja izmjena 27.03.2016 09:10
  • Objavljeno 26.03.2016 u 22:42
Ana The Voice

Ana The Voice

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Dario Njavro

U večerašnjoj, drugoj emisiji nokauta doznali smo i kojih će osmero natjecatelja u showu The Voice iduće subote početi borbu za ostanak u, kako svi ističu, najzahtjevnijem dijelu natjecanja – u emisijama uživo. U nokautima su nastupali natjecatelji timova Tonyja Cetinskog i Jacquesa Houdeka, a Tony i Indira iskoristili su večeras i svoje pravo preuzimanja. Sada svaki mentor u timu ima po četvero natjecatelja s kojima ulazi u završni dio showa, u kojem pravo glasovanja imaju i gledatelji

'Emotivno doživljavamo ovaj trenutak kad se rastajemo od čak troje natjecatelja. Nije lako. Puno smo radili, družili se, upoznali se, vezali uz te divne mlade ljude... Ali, oni znaju pravila, znaju da je ovo show. Svi su spremni na sve. Dobro smo ih pripremili', rekao je prije nastupa svojeg tima mentor Jacques, kojem su u radu s natjecateljima pomagali vokalna trenerica Marina Đurović Čelić i producent Tihomir Preradović. 'Puno je toga u glavi, puno razmišljanja. Bio bih neiskren kada bih rekao da znam što će biti. Teško je, ali nećemo niti glumiti lažnu patetiku. Upozorio sam kandidate – svi smo emotivci, ali tu emociju treba usmjeriti na pozornici dok se pjeva', rekao je Tony, kojemu su u pripremi natjecatelja za nastupe pomagali vokalna trenerica Djordjija Palić i producent Miro Buljan.

'Budite hrabri, lijepi, pametni. Ovo je tih pet minuta o kojima smo cijelo vrijeme razgovarali. Za ovo ste se pripremali. Ostavite srce na pozornici! Drugačije ne ide', rekao je Tony prije nastupa svojem timu. Jedini natjecatelj ove sezone koji naginje opernom pjevanju, Edgar Rupena, odabrao je pjesmu Claudia Ville 'Chitarra romana', premda smatra da je publika sklonija pop-glazbi. Ipak je uspio osvojiti publiku u studiju, koja je na kraju njegova nastupa ustala i nagradila ga ovacijama. Sanja Berković odabrala je 'Tainted love' u rockabilly aranžmanu Imelde May jer je nekoliko puta u životu iskusila takvu ljubav o kakvoj govori pjesma, premda Tony smatra da je odabir tog žanra riskantan. Ana Androić Knežević izvela je 'Bridge over troubled water' Simona & Garfunkela.

Ana Androić Knežević: “Bridge Over Troubled Water”

Djordjija je rekla da Ana nije ni svjesna kolika je moć njezine emocije dok pjeva, no tu je emociju osjetila publika te je pozdravila burnim pljeskom i uzvicima odobravanja. Jacques i Indira komentirali su kako je Ana konstantna te da je emotivna i iskrena. Rino Petrović, kojeg je Tony u dvobojima preuzeo Jacquesu, odabrao je pjesmu svojeg uzora Erosa Ramazzottija 'Terra promessa'. Osim što je predano vježbao za nokaut, Rino se prema savjetu mentora Tonyja i ošišao. Matea Dujmović u nokautu je pjevala 'When a man loves a woman' u aranžmanu Michaela Boltona.

Matea Dujmović: “When A Man Loves A Woman”

Ova joj je pjesma bila velik izazov i Matea je osvojila veliku naklonost publike u studiju. Posljednja iz Tonyjeva tima bila je Monika Perić koja je odabrala pjesmu Jennifer Hudson 'And I am telling you I'm not going' jer voli soul-glazbu koja prenosi snažne emocije. Monika je te osjećaje prenijela na publiku koja joj je uzvratila ovacijama, što je Moniku dirnulo do suza, a kolege iz tima okupili su se oko nje kako bi joj pružili potporu.

'Jako sam ponosan na odrađeno jer nije bilo samo odrađeno. Tu su bile itekako 103 porcije emocija. Vama je super – vi ste odradili svoje, a sada se ja moram mučiti', rekao je Tony nakon nastupa svojeg tima. Mentor Ivan otkrio je da su ga se najviše dojmili Monika, o kojoj je rekao da je božanstvena, Ana, koja je fenomenalna i puna emocija, te Edgar, koji je, prema Ivanovu mišljenju, u nokautu zablistao više nego na svim probama dosad. Uz njih, istaknuo je i Rinin nastup, koji je također smatrao sjajnim.

Monika Perić: “And I Am Telling You”

'Edgarov moćan, raskošan početak, Monikin moćan, maestralan kraj, ali moram priznati da su mi se svidjele sve ove nijanse između. Osobito pohvaljujem Anu. Moram reći da se ovdje već radi o odabiru koji je stvar ukusa. Hoćete li odabrati Rinu, koji je radiofoničan, mek, ugodan, topao, ili ići na velik, raskošan Edgarov tenor... Hoćete li odabrati Moniku ili nešto senzualnije djevojke – Anu, Sanju ili Mateu... To je stvar ukusa', diplomatičan je bio Jacques. 'Uživala sam večeras. Jednostavno ste blistali. U ovom dijelu showa nema loših pjevača. Ovdje je vokalna elita. Čestitke i Tonyju. U rukama ste pravog profesionalca, umjetnika i čovjeka kojeg trebate slušati i upijati sve što vam kaže', rekla je Indira koja je jedina imala mogućnost preuzimanja nekoga iz Tonyjeva tima.

Tony je odlučio da u emisije uživo iz njegova tima idu Monika Perić, Ana Androić Knežević i Edgar Rupena. Računao je na to da će njegova kolegica Indira preuzeti nekoga iz njegova tima, a to se i ostvarilo. 'Oduvijek sam htjela imati arsenal dobrih ženskih vokala i jako me veseli činjenica da će u timu Indira u daljnjem tijeku ovog showa biti jake ženske snage', rekla je Indira i u svoj tim preuzela Mateu Dujmović, koja je pohitala u zagrljaj svojoj novoj mentorici. Zagrljajem se Tony oprostio od Rine i Sanje, koja je do zadnjeg trenutka tajila da će postati majka kako je se ne bi tretiralo drugačije od kolega, na čemu joj je Tony čestitao.

'Mili moji, znate koliko dugo sanjate ovaj trenutak. Znate koliko ste vrijedno radili da pokažete sve što znate. Sada sve to zaboravite. Uživajte, ovo je vaš trenutak – iskoristite ga. Volim vas puno', rekao je Jacques svojem timu prije nastupa. Prva iz njegova tima nastupila je Mirta Dautović, koju je Jacques u dvoboju preuzeo od mentora Ivana. Za nokaut je odabrala Rihanninu pjesmu 'Russian roulette' smatrajući da će joj upravo ta pjesma pomoći da iziđe iz svoje čahure i otvori se prema ljudima. Ivona Šimunić odabrala je 'Un-break my heart' Tony Braxton, za koju je vezana od djetinjstva. Vokalna trenerica Marina upravo tu pjesmu smatra najboljim izborom za Ivonu, a Jacques je ovu natjecateljicu nazvao kraljicom emocija, što je prepoznala i publika, dok su Indira i Tony pohvalili Ivoninu zanimljivu boju glasa.

Kristina Krolo u nokautu je pjevala 'Don't cry for Louie' sastava Vaya con Dios, a Jacquesov savjetnik Tihomir smatra da je izborom 'pogodila u sridu'. Alen Đuras odabrao je Adelinu pjesmu 'Hello' čime je, kako je rekao Jacques, samom sebi 'podignuo letvicu'. Indira je rekla da je Alen pjevao s lakoćom, Tony je komentirao da Alen ima anđeoski glas, a Ivan ga je prozvao poglavicom Jacquesova tima.

Alen Đuras: “Hello”

Petra Vurušić otpjevala je 'One moment in time' Whitney Houston, pjesmu koja je Jacquesu vrlo draga, te smatra da je Petra ovim izborom pokazala da zna što je dobro za nju. Gledajući Jacquesa kako je svim srcem bodrio Petru tijekom njezina nastupa, Ivan je poželio da Jacques i njega na koncertu tako bodri iz prvoga reda. Posljednja iz Jacquesova tima bila je Rea Matić, koja je, kako je istaknuo Jacques, pjevala iznimnu, sudbonosnu Adelinu himnu 'Skyfall'. Rea je pak rekla da ju je odabrala jer je pjesma teatralna, a istodobno staložena i moćna.

Rea Matić: “Skyfall”

'Učinili ste me jako ponosnim. Moram ovdje podvući jednu činjenicu: pjevali ste iznimno zahtjevne pjesme. Neke od tih pjesama nisam se nikada odvažio pjevati, a neke vjerojatno nikada niti neću. Pokazali ste da ste pjevači, a to je ipak najveća pobjeda. Prštalo je od emocija, neki su i pregorjeli od emocija, a to je poželjno jer to publika voli', rekao je Jacques svojim natjecateljima i dodao da su ga emotivno 'dokrajčili'. Indira se našalila da joj Jacquesovi natjecatelji izgledaju preplašeno jer imaju strogog mentora koji im je utjerao strah u kosti te je pohvalila odabir pjesama. Ivona ju je oduševila baršunastim altom, a pohvalila je i Petru, Reu i Alena. Tony je pak pohvalio Alena rekavši da bi s njim mogao 25 godina pjevati i svirati. 'Jedni su bili sjajni i fantastični, a drugi su se utrkivali s tremom i u fotofinišu pobijedili i jedan jedini je bio Alen', rekao je mentor Ivan.

Jacques je odlučio da u prvu emisiju uživo vodi Alena Đurasa, Reu Matić i Petru Vurušić, a Tony je u svoj tim preuzeo Ivonu Šimunić.

U prvoj emisiji uživo u Jacquesovu timu nastupat će: Alen Đuras, Ivana Sutlović, Petra Vurušić i Rea Matić.
Indirin tim čine četiri dame: Eni Jurišić, Lucija Lučić, Matea Dujmović i Ruža Janjiš.
Tonyjev tim u prvoj emisiji uživo predstavljat će: Ana Androić Knežević, Edgar Rupena, Ivona Šimunić i Monika Perić.
Pod vodstvom mentora Ivana za naklonost gledatelja borit će se: Stefany Žužić, Tajana Belina, Vedran Ljubenko i Vjekoslav Ključarić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!