POMAMA ZAPOČELA

Jacksonovu albumu 'Thriller' cijena basnoslovno raste

26.06.2009 u 13:13

Bionic
Reading

Nije trebalo dugo da se nakon smrti kralja popa rasplamsa tržišni rat za albumima, internetskim domenama i memorabilijama svih vrsta, na čemu će neki zgrnuti prava bogatstva

Tako je originalnim, još upakiranim vinilnim pločama albuma 'Thriller' ni dva sata nakon smrti glazbenika cijena na e-Bayu porasla na 1.200 dolara, a iznosi su u grčevitom porastu, prenosi Lider. Budući da je to ionako najprodavaniji pop album svih vremena, od 1982. prodan u više od stotinu milijuna primjeraka, sada je za ploču s potpisom samog Michaela Jacksona na jednoj aukciji licitacija već započela sa 9.000 američkih dolara.

Počele su i ponude za kupnju njegovih osobnih predmeta te posvećenih mu internetskih domena. Tako za domenu InMemoryOfTheKing.com prodavatelj traži čak deset milijuna dolara. Tko želi i ima potrebna sredstva, u spomen na legendarnog Jacka može kupiti i skupinu od četiri domene SingerMichaelJackson.com, MichaelJacksonsSecrets.com, MichaelJacksonsHeart.com te TheJacko.com. One su nešto jeftinije; za sve četiri treba izdvojiti tek tričavih 46.750 dolara, a dio novca od njihove prodaje trebala bi dobiti fundacija Elevate Hope, koja se bavi liječenjem zlostavljane i zanemarivane djece.