NOVO FESTIVALSKO POGLAVLJE

Izabran Umjetnički savjet pulskog filmskog festivala

  • Autor: I. T.
  • Zadnja izmjena 14.02.2014 10:45
  • Objavljeno 14.02.2014 u 10:45
Hrvoje Pukšec (1)

Hrvoje Pukšec (1)

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Sljedeće tri godine predsjednica Umjetničkog savjeta Festivala igranog filma u Puli bit će Ivana Ivišić, a članovi Hrvoje Pukšec i Tanja Miličić

Dana 23. siječnja, raspisan je natječaj za članove Umjetničkog savjeta Festivala igranog filma u PulI te je 10. veljače Ministarstvo kulture donijelo Odluku o imenovanju Umjetničkog savjeta.

Sljedeće tri godine predsjednica Festivala igranog filma u Puli bit će dosadašnja voditeljica odjela za promociju i plasman u HAVC-u, diplomirana profesorica engleskog i talijanskog jezika i književnosti Ivana Ivišić. Članovi savjeta bit će filmski kritičar i novinar specijaliziran za filmske teme te dosadašnji voditelj službe za odnose s javnošću Festivala Hrvoje Pukšec i producentica Festivala igranog filma u Puli i voditeljica Kina Valli Tanja Miličić

Ponovimo, početkom prosinca, Ministarstvo kulture je otvorilo online savjetovanje o nacrtu Pravilnika o statusu i financiranju Festivala igranog filma u Puli. Po novom pravilniku proizašlom iz savjetovanja umjetničkog ravnatelja zamijenit će Umjetničko vijeće od tri člana, odnosno predsjednik i dva člana Vijeća.

Kako stoji u Pravilniku o statusu i financiranju Pulskoga filmskog festivala, ažuriranom 15. siječnja, predsjednika i jednog člana Umjetničkog savjeta izabrala je ministrica kulture, 'iz redova istaknutih filmskih stručnjaka na temelju javnoga poziva upravo objavljenoga na mrežnim stranicama Ministarstva kulture', dok je drugog člana Savjeta imenovao 'ministar kulture iz redova istaknutih filmskih stručnjaka na prijedlog gradonačelnika Pule, koji se utvrđuje na temelju javnoga poziva.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!