U KLOVIĆEVIM DVORIMA

Ivo Josipović pogledao izložbu 'Depeche Mode Fan Exhibition'

15.05.2013 u 18:28

Bionic
Reading

Predsjednik Ivo Josipović u utorak u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu pogledao je jedinstvenu izložbu 'Depeche Mode Fan Exibition' – najveću privatnu zbirku predmeta obožavatelja grupe Depeche Mode na svijetu

U Klovićevim dvorima predsjednik je ujedno preslušao novi album 'Delta Machine' na glazbenom servisu Deezer s čak 20 milijuna pjesama koji se nalazi u ponudi Hrvatskog Telekoma.

Podsjetimo, do 23. svibnja svi obožavatelji Depeche Modea mogu uživati u putujućoj izložbi rijetko viđenih predmeta i memorabilija vezanih uz ovu glazbenu ikonu, a većina ovih predmeta javnosti je prvi put predstavljena upravo u Zagrebu.


Najbolji primjerci uključuju jedinstvene artefakte iz zbirke Burmeister (najveće privatne zbirke o Depeche Modeu na svijetu) kao što je prva demo snimka benda, master ploče benda, jedinstveni EMU-2 sampler koji je bend koristio, Depeche Mode Fan Bible, ruske piratske flexi diskove, master kolekciju sa stotinu predmeta, vinila, singlica te Daveov ručnik s koncerta u Munchenu 2009.

Izložba će biti zanimljiva i svim ljubiteljima pop kulture jer, osim sjajnog uvida u svijet grupe Depeche Mode, posjetitelji mogu mnogo saznati o marketingu, promociji, grafičkom dizajnu, fotografiji i drugim obilježjima 80-ih.

Nastup Depeche Modea u Zagrebu 23. svibnja 2013. u Areni Zagreb održat će se u sklopu europske turneje kojom se promovira novi album 'Delta Machine', a Hrvatski Telekom je generalni pokrovitelj zagrebačkog koncerta.