NIKŠA KUŠELJ

Iskreno o drastičnoj promjeni imidža, glazbi i ljubavi

29.07.2016 u 11:51

Bionic
Reading

Dubrovački glumac Nikša Kušelj nikad nije izgledao bolje. Uoči premijere predstave 'Kafetarije', koja na Dubrovačkim ljetnim igrama u režiji Vinka Brešana ima premijeru 31. srpnja, ispričao nam je zašto se fura na sedamdesete, gdje je zapela njegova glazbena karijera, kako se najviše voli odmarati, ali i ponešto o ljubavi s fotografkinjom Marom Bratoš

'Mjesto radnje je na Stradunu ispred palače Sponza, tako da je to na neki način povratak Igara kući nakon svih godina lutanja. Vinko Brešan imao je nimalo lak zadatak, bio je hrabar što je uopće prihvatio raditi to. Predstava ima priču, strast, estetiku, ikonografiju i mediteransku eleganciju. Ono što je meni naročito zanimljivo i u čemu uživam su songovi koji su iz sedamdesetih, od 'Nights in White Satan', Pink Floyda, Queena. U predstavi je mnogo toga što je obilježilo sedamdesete jer je to Brešan filmskom preciznošću i mediteranskom estetikom uspio unijeti u predstavu. To je projekt u kojem se na svim razinama dogodilo nešto sjajno, kao da je to neki novi žanr predstave koji Igre još nisu imale', pun je dojmova Nikša koji u predstavi glumi jednu od glavnih uloga.

U skladu s predstavom nastao je i njegov novi imidž.
'Pustio sam brkove i kosu. Više volim da je to moje nego da mi se lijepe umjetni brkovi, pogotovo sada po ljeti kad su velike vrućine. Ali i inače volim takav look', ističe glumac.


Nikša u predstavi 'Kafetarije' ima jednu od glavnih uloga...

...pa u toj predstavi izgleda kao da je stigao iz sedamdesetih godina

Kad je riječ o njegovoj drugoj ljubavi, glazbi kaže da se ona i gluma kod njega dobro nadopunjavaju. Nikša je objavio debitantski album 'Berači soli', a među ostalim je u seriji 'Kad zvoni' igrao posrnulu pop zvijezdu, u 'Mamutici' razuzdanog gitarista, a za predstavu 'Zagorka' napisao je pet songova. Pobijedio je i u HRT-ovom showu 'Zvijezde pjevaju' 2008. godine.

'Na poslovnom planu u HNK-u me čeka 'Opera za tri groša' u kojoj igram glavnu ulogu. Riječ je o opernom ansamblu u kojem sam jedan od glumaca koji pjeva s njima, tako da mi je to velik izazov. Već se pripremam neko vrijeme za to, idem na satove pjevanja i sviđa mi se to jer mi ide jako dobro', kaže Nikša.

Nakon Igara će na odmor u Cavtat, a guštat će i u okolici Dubrovnika.
'Najviše volim plivati i roniti, tako da prilično puno sati provodim u tim aktivnostima', rekao je. Uz uspješan dio poslovnog života, Nikša je ispunjen i sretan privatno. Već tri godine uživa u vezi s fotografkinjom Marom Bratoš. Poznaju se još iz osnovne škole, a Amorova strelica pogodila ih je u svibnju 2013., dok su radili na njegovu albumu 'Berači soli'.

Na pitanje kad će se vjenčati sa svojom dragom, Nikša nije želio odgovoriti.
'Divno nam je, uživamo unatoč radnom ljetu. Veselimo se zajedničkom odmoru', izjavio je kratko.


Nikša i njegova Mare u vezi su već tri godine


Nikša Kušelj s Mani Gotovac i Vinkom Brešanom na press-konferenciji u povodu premijere predstave 'Kafetarija'