TOP 10 MINUS 1

Iskočili prvi favoriti showa

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 30.04.2011 10:30
  • Objavljeno 29.04.2011 u 22:07
Ivan Delić, Ines Huskić, Goran Kos, Romana Pavlisa i Taher Sanuri

Ivan Delić, Ines Huskić, Goran Kos, Romana Pavlisa i Taher Sanuri

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Jakus

U drugoj emisiji uživo, treće sezone showa 'Hrvatska traži zvijezdu', nastupilo je deset najboljih. Sudeći po večerašnjim izvedbama, favoriti su Taher Sanuri, Ines Huskić, Goran Kos, a možda i Daniel Dizdar, a show je napustio Kristian Marolt
Goran Jakus

Goran Jakus

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Jakus

Nakon što su lijepa Ecija Ivušić i markantni Ivan Šarić pozdravili žiri, kandidati su izveli pozdravnu pjesmu dajući do znanja da u svakom žitu ima kukolja odnosno da neki među njima jako loše pjevaju. Večer je otvorila Marcela Oroši pjesmom 'Moj mali je opasan' svevremenske Tajči. U prikladno kičastoj haljini, Marcela baš i nije ostavila neki dojam te je pjesmu izvela bez imalo strasti iako se mora priznati da je i prateći bend bio jednako mekan. Cetinski je bio suzdržano zadovoljan, Ivana jednako suzdržano optimistična, a Fox kritički realan suzdržavajući se prave ocjene. Šesnaestogodišnji Kristian Marolt pjevao je 'Kad nema ljubavi' – veliki plesni hit Ilana Kabilja s početka 90-ih. Promijenivši svoj imidž od prošle emisije (kojeg je prilično jako promašio jer je izgledao kao sa početka 80-ih), nije baš impresionirao svojim pjevanjem pa tako i svojim cjelokupnim nastupom. Blijedo i bez strasti, unatoč činjenici da su mu na kraju na pozornicu doletjele i jedne crvene gače. Ni žiri mu nije bio nešto posebno naklonjen. Štoviše, svi troje su mu uputili konstruktivne kritike. No što je najvažnije, ni publika mu nije bila sklona pa je napustio show.

Prekrasna 20-godišnja Splićanka Maja Bojamić, spašena od ispadanja prošlog petka, pjevala je cro dance hit 'Nisi me bio vrijedan ti' nekadašnje dance zvijezde Mandi. O, groznog li perioda na hrvatskoj pop sceni. No unatoč svim vizualnim atributima, Maja se baš i nije pokazala iako, ruku na srce, i pjesma nije bila za pokazivanje i evociranje uspomena na cro dance. Velika zvijezda prve emisije u živo, simpatični Ivan Delić, pokušao je biti Gobac i zapjevao 'Ramonu' Psihomodo popa. Uz pretjerano scensko kreveljenje, Ivan je bez sumnje pokazao jedinstvenu energiju, no ne i pohvalne glasovne sposobnosti. Ni žiri mu nije bio previše naklonjen. Fox je zaključio da se ponaša kao samodopadni magarčić. Zagrebački roker Taher Sanuri pjevao je hit Tonyja Cetinskog 'Prah i pepeo' i dao do znanja i Cetinskom i ostalima da je Tony dobio ozbiljnu konkurenciju. Izuzetno snažan glas i uvjerljiv nastup stavili su Tahera među samo finaliste. Fox je pohvalio njegov izuzetan pjevački stav, a Cetinski odlučio nakon njegove izvedbe vratiti pjesmu u svoj koncertni repertoar. Ivana se složila da je pjesma bila izuzetno teška pohvalivši ga u cijelosti.

Favoritkinju showa Ines Huskić dopao je cro dance hit 'Novi svijet' Anamarie. Iako je u uvodnom prilogu priznala da je u pitanju smijurija od pjesme, izvela je skoro bez greške. Lagana trema i manjak strasti nisu umanjili njezine pjevačke sposobnosti. I Tony je zaključio da netko radi protiv nje jer nije ponovo dobila prikladnu pjesmu kojom bi mogla pokazati sve njezine kvalitete, a koje je pokazala na audiciji. I Fox i Ivana su joj bili naklonjeni. Violinist sa Kosova, Mark Marku pripala je čast da otpjeva hit Dina Dvornika 'Ja bih preživio'. Međutim, uz vidljivo lošu izvedbu pratećeg benda, Mark je dao sve od sebe mada je konačan dojam bio nekako slabašan. Dobar glas koji definitivno treba školovanje. Tony je ponovo prigovorio izboru pjesme, Fox se složio s Tonyem da je Mark vidljivo ispao iz ritma, a Ivana je bila daleko sklonija njegovom nastupu prorekavši mu sjajnu regionalnu karijeru. Dječak s ulice Goran Kos pjevao je 'Vino noći' Nene Belana i sasvim pristojno pokazao svoje kvalitete. Možda malo pretjerano tih i statičan, ali dovoljno dobar da nastavi natjecanje u showu. Tony je zaključio da nakon ovakve izvedbe ima sve šanse za pobjedu, Ivana ga nije prestala hvaliti, a Fox ga je, zakompliciravši svoju kritiku do vrhunca, na koncu pohvalio. Osviještena darkerica sklona meditaciji, Romana Pavliša, uz zastrašujuće loš imidž, neuvjerljivo je izvela pjesmu 'Sve bi dala da znam' grupe ET. Iako sigurna u sebe, svojim je pjevanjem sama sebe predložila za kraj natjecanja. Zbog nekog je razloga Ivana Mišerić zaključila da je imala najbolji nastup večeras, a Fox kratko da 'je bila OK'. Tony znakovito nije želio komentirati.
Kao posljednji je nastupio Daniel Dizdar. Njegova izvedba pjesme 'Nebo' Sandija i nije bila toliko loša. Štoviše, Ivana ga je prilično pohvalila očekujući od njega ulazak u finale, Fox je bio lagano suzdržan, a Cetinski pohvalio njegov izlazak iz zabavljačkih voda uputivši mu konstruktivnu kritiku s pohvalom na kraju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi