EMA GAGRO

'Inspiraciju crpim iz Afrike'

25.08.2015 u 16:50

Bionic
Reading

Mlada Lošinjanka Ema Gagro, iako nije pobijedila u showu The Voice, ozbiljno se odlučila posvetiti glazbi pa je odmah nakon završetka showa snimila svoj debitantski singl 'Trebaš mi', a već radi i na novim materijalima

'Najzadovoljnija sam kada mi netko kaže: 'ovo je nešto novo, takvog zvuka još nema u Hrvatskoj...'. 'Upravo taj učinak htjela sam postići', kaže 28-godišnja pjevačica o reakcijama na svoj prvi singl 'Trebaš mi'. Natjecateljica prve sezone HTV-ovog showa The Voice dodaje da je svjesna kako za sve treba vremena i da je zadovoljna što je njezin specifični izričaj upio barem jedan dio slušatelja.

'Volim imati prostor za napredak i upravo taj put gdje krećeš iz malog spektra u sve veći i veći, za mene je najuzbudljiviji.
Netko bi me nazvao marljivom, ali za mene je to samo praćenje vlastitih želja, ideja i inspiracije', ističe. Nakon odlaska iz showa, marljivo je nastavila raditi na svojoj glazbenoj karijeri.

'Važno je ostati prisutan dok si još svjež u percepciji javnosti. Segment tajminga u glazbenoj industriji izuzetno je važan. Važnije od toga je plasirati sebe kakav zaista jesi, s materijalima koji pokazuju tvoje posebnosti i individualnost, a još važnije od toga je imati pravu promociju. Nakon showa imala sam već pripremljene svoje materijale, ostala sam svoja i vjerujem da sam donijela novi zvuk. Da budem iskrena, svaki dan tinja lagana borba da moja pjesma dođe do novih slušatelja. Segment promocije je trenutno ipak ključni segment govorimo li o razvoju na glazbenoj estradi', rekla je.

Povremeno se čuje sa svim mentorima iz tima Jacques.
'S Tihomirom Preradovićem dobra sam od kada sam nastupala u Turbo Limach Showu, Jacques mi je tu uvijek kao potpora i osoba kojoj se uvijek mogu obratiti, a Marina Đurović Ćelić je moja cura koja je kroz show zaista bila moj oslonac. Čujem se i s nekim natjecateljima iz The Voicea. Baš neki dan sjedila sam s Brunom Oberan i zajedno smo se prisjećale svakakvih trenutaka iz showa', otkrila je. Najbolje što osoba može naučiti iz sudjelovanja u takvom showu je, tvrdi, zadržati mir u sebi, bez obzira što se događa oko tebe.

'Treba biti svoj i, bez obzira na sve, vjerovati u sebe. Teško je reći bih li se ponovo prijavila jer to iskustvo je sada iza mene i ostavilo je traga... Ali da nemam to iskustvo, vjerojatno bih jer sam po naravi znatiželjna i uvijek željna novih izazova, a kada učim, volim učiti iz svog iskustva', izjavila je.

Trenutno je u Istri gdje nastupa s plesnim klubom Escape.
'Riječ je o kombinaciji pjevanja i plesa i presretna sam što mogu raditi ono što volim, a pritom imati i ljeto i posao. U procesu je snimanje spota za moj singl 'Trebaš mi' koji snimamo na otoku Susku, tako da se prostorno jako mnogo krećem ovih dana. Stalno radim na novim materijalima, pišem, tražim novu inspiraciju, s Universalom se dogovaram o realizaciji novih ideja, a tu je i intenzivan rad na novom singlu. Nastavit ću donositi nešto novo i svježe na našu glazbenu scenu', poručuje.

Osim što pjeva, Ema je specijalistica unutarnje i međunarodne trgovine, pleše zapadnoafričke plesove, voli slikati i baviti se crno-bijelom fotografijom.
'Diplomirala sam prije skoro dvije godine i nisam stalno zaposlena jer je to moja odluka. Za mene je imati diplomu bilo važno iz razloga da rasterećena pristupim glazbi i na nju gledam kao svoj izbor, a ne kao jedinu opciju. Tako sam slobodnija i rasterećenija, a mislim da je to preduvjet za kreativnost i inspiraciju. Sto se fotografije tiče, nekada davno položila sam tečaj, ali s današnjim tempom nekako sam zaglibila u Instagram-aplikacijama i trenutno se igram i uživam tek u praktičnim načinima bilježenja slika iz mog svakodnevnog života. Plesom se nastavljam baviti na jesen, kada ću ponovno krenuti na zapadnoafrički ples kod svojih prijatelja Ablaysi i Commi, u Vlašku... Vjerujem da svaki talent koji nosiš u sebi postoji s razlogom i kakav god životni ritam imala, uvijek ću si davati oduška u onome u čemu uživam', ističe.

Voljela bih raditi s internacionalnim glazbenicima.
'Jako gravitiram afričkom području, od kuda crpim inspiraciju što se može osjetiti u mom nedavno izdanom singlu 'Trebaš mi'. Imam sreću što već nekoliko godina povremeno zapjevam s Oliverom Dragojevićem, na njegovim koncertima pa nakon što sam već pjevala s jednim od najvećih igrača u našoj regiji, oslobađa mi se želja za suradnjom s nekim od inozemnih glazbenika. U sljedećih 10 godina to definitivno vidim kao jedno od ostvarenja. Idealna situacija za mene bila bi biti aktivna vani, a svoje utjecaje redovno plasirati na hrvatsku scenu. Jedna od konkretnijih želja, kada govorimo o suradnji, je snimiti duet s nigerijskim glazbenikom Brymom', otkrila je Ema.

Godinu dana živjela je s afroameričkom obitelji, za koju je radila. Ondje je išla na sate pjevanja, ali vratila se kući jer ju je previše toga vezalo za Hrvatsku. Boravak ondje ostavio je veliki utjecaj na nju.
'Prvenstveno zato što sam prirodno bila zainteresirana za tu kulturu i sve sam upijala kao spužva. Iako oni nisu bili glazbenici, od njih je došao i veliki glazbeni utjecaj jer, na kraju krajeva, glazba ipak proizlazi iz kulture, mentaliteta i energije koju čovjek nosi', tvrdi.


Ema često nastupa s Oliverom Dragojevićem